19-10-2015

InterSystems Leider in 2015 Gartner’s Magic Quadrant for Operational Database Management Systems

Deel dit bericht

InterSystems, wereldwijd leverancier van geavanceerde software technologie, waaronder InterSystems Caché, een multi-model dataplatform, is opnieuw gepositioneerd als Leader in het Gartner ’Magic Quadrant for Operational Database Management Systems’, door de analisten Donald Feinberg, Merv Adrian, Nick Heudecker, Adam M. Ronthal en Terilyn Palanca in een rapport gepubliceerd op 12 oktober 2015.

Gartner Magic Quadrant is het gezaghebbende overzicht die de positie van technologieleveranciers weergeeft in relatie tot de compleetheid van hun visie en hun vermogen deze te concretiseren. Gartner hanteert voor een ’Leader’ de volgende definitie: “Leaders tonen in het algemeen aan dat ze de meeste ondersteuning leveren voor een brede reeks operationele applicaties in samenhang met veel verschillende datatypen en diverse gebruiksmogelijkheden. Deze leveranciers zijn consistent in het bieden van goede klantenondersteuning hetgeen zich uit in een grote mate van klantentevredenheid. Veel leveranciers concurreren al jaren op deze markt. Voor hun producten hebben ze een breed samengesteld ecosysteem van partners opgebouwd. Om die reden levert hun productaanbod voor de afnemers het minste risico op als het gaat om selectiecriteria als prestatie, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en technische ondersteuning. ’Leaders’ spelen in op de veranderingen, waar de markt om vraagt. In hun visie richten ze zich niet alleen op de huidige marktvraag, maar focussen ze zich tevens op de trends. En uiteindelijk zijn ook de communicatie naar de markt en de product ontwikkeling en aflevering bij ’Leaders’ in lijn met de huidige en toekomstige marktvraag naar zowel DBMS software als hardware technologie”.
 
“Wij geloven dat het Gartner Magic Quadrant rapport laat zien dat onze klanten graag zaken met ons doen. Om die reden zijn ze al tientallen jaren klant bij ons”, aldus Robbert Nagle, Vice President Datbase Platforms bij InterSystems en vervolgt: “Ons Caché multi-model data platform kan de omvangrijke volumes aan datavarianten beheren waar onze klanten momenteel tegen aanlopen. Het platform ondersteunt alle typen data, gestructureerd, ongestructureerd, SQL en NoSQL, centraal beheerd en gedistribueerd. De schaalbaarheid is enorm zowel horizontaal als verticaal. En het belangrijkste is dat Caché analyses mogelijk maakt op het moment van actie voor ’just in time’ inzage in de data”.
 
In het rapport definieert Gartner operationele DBMS’en als systemen die ook meervoudige structuren en datatypen ondersteunen, zoals XML, tekst, JavaScript Object Notation (JSON), audio, beeld en video content. Deze systemen moeten bovendien in staat zijn om de conversie van verschillende dataformaten binnen gangbare prestatienormen op een gecontroleerde en veilige manier uit te voeren.

Partners