08-07-2024

Gartner ziet Altair als leider in MQ for Data Science and Machine Learning Platforms

Deel dit bericht

Altair is door Gartner als leider gepositioneerd in de Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning Platforms. Deze positie is gebaseerd op specifieke criteria die de volledigheid van de visie en het vermogen tot uitvoering daarvan analyseerden met het Altair RapidMiner aanbod.

Volgens Gartner’s rapport “hebben leiders in de markt een volwassen, verfijnde en doelgerichte bedrijfs- en platformstrategie die generatieve AI (GenAI) integreert en benut om de waarde van hun klanten te vergroten’. Ze zien verder mogelijkheden voor het benutten van GenAI die andere aanbieders misschien niet zien, of hebben aanzienlijke investeringen gedaan die verder gaan dan het standaardaanbod. Ook hebben ze het vermogen om sneller te innoveren dan andere leveranciers. Bovendien kunnen ze duidelijk verwoorden hoe ze waarde toevoegen voor de verschillende soorten persona’s die binnen organisatie betrokken zijn bij het bouwen van data science- en machine learning-modellen.”

Magic Quadrant-rapporten zijn het resultaat van op feiten gebaseerd onderzoek in specifieke markten, en bieden een breed perspectief van de relatieve posities van de aanbieders in markten waar de groei hoog is en de differentiatie van aanbieders duidelijk is. Aanbieders worden in vier kwadranten gepositioneerd: leiders, uitdagers, visionairs en nichespelers. Het onderzoek stelt de lezers in staat het meeste uit marktanalyses te halen, afgestemd op de unieke bedrijfs- en technologiebehoeften.

“Wij geloven dat de positionering als leider in dit laatste rapport bevestigt wat we al jaren weten: Altair heeft een van de meest unieke en uitgebreide aanbiedingen op de markt voor data-analyse en machine learning”, zegt Altair oprichter en CEO James R. Scapa. “Voor ons is deze positie ook een bewijs van onze onderscheidende visie, die ons bedrijf al sinds de oprichting heeft gedefinieerd. Wij zijn pioniers die definiëren wat het betekent om voorop te lopen op het gebied van technologische innovatie en computationele intelligentie. Ik ben ongelooflijk trots op waar Altair vandaag de dag staat, en ik kijk uit naar de vooruitgang die we elke dag blijven maken.”

Partners