19-02-2020

Qlik voor tiende jaar op rij leider in Gartner MQ Analytics en BI Platforms

Deel dit bericht

Qlik is door Gartner benoemd als leider in het Magic Quadrant voor Analytics en Business Intelligence Platforms. Deze erkenning betekent het tiende opeenvolgende jaar voor Qlik in het leiderskwadrant van Gartner. Qlik staat daarnaast al sinds 2006 in Gartner’s Magic Quadrant.

"Qlik helpt klanten bij het versnellen van de bedrijfswaarde door middel van data. Daarnaast biedt Qlik een volledig scala aan mogelijkheden om onbewerkte data om te zetten naar realtime inzichten en gerichte actie", zegt Mike Capone, CEO van Qlik. “We blijven winstgevend groeien. Onze sterke prestaties hebben ons in staat gesteld om te investeren in het leveren van een end-to-end platform met data-integratie, AI-gestuurde inzichten en conversatie-analyse. Met onze recente acquisitie van RoxAI bieden we geautomatiseerde, intelligente alarmering voor realtime besluitvorming. Tegelijkertijd blijven we investeren in mogelijkheden die de waarde van data voor elke organisatie vergroten."

Volledige workflow
Moderne data-analyse omvat een volledige workflow; van initiële datavoorbereiding, integratie en catalogisering tot AI-gestuurde inzichten en het nemen van datagestuurde besluiten. Organisaties versnellen de bedrijfswaarde van hun data met de end-to-end data-integratie- en analyseplatforms van Qlik, die op elk punt in de gehele data- en analysepijplijn waarde leveren.
• Qlik Data Integration versnelt de ontdekking en beschikbaarheid van analytics-ready data door realtime datastreaming, datawarehouse-automatisering en de creatie van datapools
• Qlik Data Catalyst verrijkt en catalogiseert gegevens om deze op een zeer gereguleerde manier naadloos beschikbaar te maken voor zakelijke gebruikers
• Qlik Sense zet de standaard voor moderne analyse met zijn associatieve analyse-engine, geavanceerde AI en schaalbare multi-cloud-architectuur
• Qlik Insight Bot vergroot het vermogen van de gebruiker om gegevens in zijn workflow te verkennen via conversatie-analyses
• Het recent verworven RoxAI en de bijbehorende Ping intelligente alarmeringssoftware breidt het vermogen van Qlik verder uit om realtime, datagestuurde inzichten te leveren voor besluiten, waar en wanneer dan ook, zodat deze het verschil maken voor zakelijk succes.

Datagestuurde cultuur
Met haar end-to-end data-integratie- en analyseplatform en een robuuste set van SaaS-analyseaanbiedingen, biedt Qlik organisaties de mogelijkheid om toegang en gebruik van enterprise-ready data voor elke werknemer beschikbaar te maken.
Qlik helpt organisaties ook een Data Literacy as a Service-benadering te gebruiken voor het creëren van een datagestuurde cultuur door de recente lancering van de eerste Data Literacy Consulting Service en de Signature Services. Data Literacy as a Service probeert op drie manieren een door data gedreven cultuur te creëren. Het maakt de waarde van analytische technologie en processen duidelijk aan mensen, het levert een doorlopend adoptieprogramma en opleiding met betrekking tot data, en het biedt 24/7 ondersteuning.

Een gratis exemplaar van het volledige rapport kan hier worden gedownload.

Partners