17-08-2020

SAS leider in Gartner MQ voor Data Quality Solutions

Deel dit bericht

SAS heeft aangekondigd dat het is uitgeroepen tot leider in het 2020 Gartner Magic Quadrant for Data Quality Solutions op basis van completeness of vision en ability to execute. Dit is de 14e keer op rij dat SAS tot leider is benoemd. SAS biedt meerdere producten die datakwaliteit omvatten, zoals SAS Data Management, SAS Data Quality, SAS Data Governance en SAS Data Preparation.

"Tegenwoordig vertrouwen organisaties op gegevens voor elk aspect van hun bedrijf, en de vereiste dat deze worden beheerd en vertrouwd, is nog nooit zo groot geweest", zegt Todd Wright, Senior Product Marketing Manager voor gegevensbeheer bij SAS. "SAS heeft datakwaliteit en -beheer centraal gesteld in al onze oplossingen, waardoor klanten het vertrouwen hebben dat de beslissingen die ze nemen op basis van analyses deugdelijk zijn."

Volgens het Gartner-rapport is voor effectieve datakwaliteitspraktijken meer nodig dan alleen een tool. “Een complete oplossing voor datakwaliteit omvat een ingebouwde workflow, kennisbanken, samenwerking, interactieve analyse en automatisering ter ondersteuning van verschillende gebruiksscenario's in verschillende bedrijfstakken en disciplines."
"SAS blijft innoveren op het gebied van datakwaliteit en beheer, en bouwt voort op ons leiderschap voor de verbetering van onze klanten", voegt Wright toe.

SAS transformeert haar datakwaliteitsproducten door ze onder te brengen in SAS Viya - een cloud-native platform met verbeterde open source-ondersteuning - waardoor een nauwere integratie van datakwaliteitsfuncties mogelijk wordt met SAS analytics, data-integratie, datavoorbereiding en data governance.
"De markt voor datakwaliteitsoplossingen blijft evolueren en groeien, aangedreven door kostenbeheersing en operationele efficiëntie", aldus het Gartner-rapport. “De oplossingen maken gebruik van verbeterde mogelijkheden om automatisering en inzichten te leveren. Data and analytics professionals zouden dit onderzoek moeten gebruiken om de beste keuze voor hun organisatie te maken."

Meer informatie over SAS-datamanagement en datakwaliteitsoplossingen.

Partners