15-06-2015

IBM omhelst Apache Spark

Deel dit bericht

IBM en Apache slaan de handen ineen. De technologiereus geeft aan zich te verbinden aan Spark, een real-time big data project.

IBM zal Spark integreren in het hart van haar Analytics en Commerce portfolio en Spark as a service aanbieden op het Bluemix platform, opdat bedrijven gebruik kunnen maken van krachtige analytics tijdens het ontwikkelen en hosten van mobiele apps in de cloud. Bovendien doneert IBM haar SystemML machine learning technologie aan het Spark open source ecosysteem.

Nu data en analytics steeds verder ingebed raken in het bedrijfsleven en publieke domein, brengt Spark een aantal significante vernieuwingen in de verwerking van grote hoeveelheden data. Niet alleen verbetert het de performance van mobiele apps die erg data-intensief zijn, Spark versimpelt tegelijkertijd het ontwikkelproces van dergelijke apps voor developers, zo vindt IBM. 

Om het Spark open source ecosysteem verder te versterken, kondigt IBM de volgende plannen aan:

IBM biedt haar zelflerende technologie ‘SystemML’ open source aan, in samenwerking met Databricks.

‘Spark-as-a-service’ wordt geintegreerd binnen IBM Bluemix.

IBM zal meer dan 3.500 onderzoekers en ontwikkelaars inzetten op Spark-gerelateerde projecten in twaalf gespecialiseerde onderzoeklabs.

IBM opent een Spark Technology Center in San Francisco om innovatieve apps te ontwikkelen.

IBM zal één miljoen datawetenschappers trainen in het gebruik van Spark via samenwerkingen met organisaties als AMPLab, DataCamp, MetiStream, Galvanize en de Big Data universiteit MOOC.

Door: Witold Kepinski

Partners