06-05-2015

HDS introduceert Hitachi UCP voor SAP HANA voor real-time dataverwerking

Deel dit bericht

Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi, kondigt nieuwe converged oplossingen aan. De oplossingen moeten gebruikers de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid geven die noodzakelijk is voor real-time applicaties en big data analytics op het SAP HANA platform.

De nieuwe Hitachi Unified Compute Platform (UCP) voor SAP HANA is beschikbaar in 25 verschillende geheugenconfiguraties, variërend van 128MB tot 6TB. Per node kan met 3TB worden opgeschaald. HDS richt zich hiermee op de kleinste tot de grootste single-node implementaties van SAP HANA. De oplossing combineert de nieuwe Hitachi Compute Blade (CB) 520X B2 server blade, die is gebaseerd op de nieuwe Intel Xeon Processor E7-8800 v3-reeks, met de nieuwste uitbreidingen van de Hitachi Virtual Storage Platform (VSP)-reeks.

Real-time dataverwerking
Hitachi UCP voor SAP HANA is een converged server netwerk- en storagesysteem dat vooraf is geconfigureerd, getest en geoptimaliseerd voor real-time dataverwerking. De oplossing wordt geleverd in een eenvoudig en snel te implementeren unit. De nieuwe Hitachi Compute Blade servers maken gebruik van symmetrische multiprocessing en geavanceerde logische partitionering om hoge prestaties en betrouwbaarheid te kunnen leveren, wat noodzakelijk is voor kritieke analytische processen.

Hitachi en Pentaho brengen een speciale versie uit van de Hitachi UCP oplossing voor SAP HANA. Deze oplossing stelt ontwikkelaars in staat big data te verwerken en verfijnen vanaf iedere bron. Ook technologie van het onlangs door HDS overgenomen Oxya is verwerkt in deze versie van Hitachi UCP.

Beschikbaarheid
De nieuwe Hitachi Unified Compute Platform voor SAP HANA en de UCP met Pentaho oplossing voor SAP HANA zijn beide naar verwachting dit kwartaal wereldwijd beschikbaar. Prijzen variëren per configuratie.

Partners