29-04-2015

EMC bouwt digitale informatieplatform voor Máxima Medisch Centrum

Deel dit bericht

Het Máxima Medisch Centrum uit Veldhoven selecteert EMC als partner voor het ontwikkelen, implementeren en uitrollen van zijn nieuwe digitale informatieplatform. Samen met IT-partner Acknowledge bouwt EMC een nieuw platform waarmee het Máxima Medisch Centrum (MMC) voldoet aan alle huidige en toekomstige eisen met betrekking tot technologie, wet- en regelgeving en data-opslag.

Recent onderzoek van IDC in opdracht van EMC laat zien dat de datagroei met 48 procent per jaar het snelst gaat in de gezondheidszorg. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren alleen nog maar zal stijgen. Dit komt onder andere door het gebruik van nieuwe technologie en wet- en regelgeving op het gebied van data-opslag, maar ook door hogere verwachtingen van patiënten.

Future proof
Rob Aerts, hoofd ICT van het Máxima Medisch Centrum kan daarover meepraten: “De groei van data gaat hard, omdat steeds meer systemen gegevens genereren die niet alleen moeten worden opgeslagen, maar steeds vaker ook razendsnel geanalyseerd moeten worden. Dit betekent dat de druk op de beheerders van onze opslagsystemen enorm is toegenomen. Wij kwamen tot de conclusie dat we ons storage-model op een andere manier moesten gaan vormgeven om goede kwaliteit en service te kunnen blijven garanderen aan onze klanten en tegelijkertijd een basis te ontwikkelen voor innovatieve toepassingen in de toekomst. EMC heeft ons hierbij bij de hand genomen. Samen hebben we nagedacht over een oplossing waarbij we niet alleen maar opslagruimte zouden toevoegen, maar een future proof-omgeving zouden neerzetten waarmee we aan al deze eisen konden voldoen en waarbij snelheid, inzicht en vooral efficiëntie voorop staan.”

De Proof of Concept is gebouwd en uitvoerig getest. Inmiddels is de eerste fase van de implementatie achter de rug. MMC maakt nu gebruik van EMC XtremIO flash-technologie om informatie uit het Ziekenhuis Informatie Systeem overal in het ziekenhuis direct beschikbaar te hebben. Voor het opslaan van alle filedata, waaronder alle scans, maakt het ziekenhuis gebruik van het EMC Isilon opslagsysteem. Het EMC VNX5400 opslagsysteem wordt ingezet voor alle blockdata. Dankzij de inzet van EMC DataDomain-software voor de back-up van alle kritische data en deduplicatie wordt de hoeveelheid data die wordt opgeslagen teruggedrongen.

Software Defined Storage
Binnenkort zal ook de Software Defined Storage-oplossing van EMC, ViPR SRM, in gebruik worden genomen, waardoor MMC zijn bestaande storage flexibel en automatisch kan toewijzen. EMC ViPR SMR geeft het ziekenhuis inzicht in het verbruik per gebruiker, waardoor tijdig kan worden opgeschaald. Ook kan worden gerapporteerd richting de business op storage-niveau, inclusief bijbehorende kosten. Elke afdeling binnen het ziekenhuis kan via een service catalog de gewenste soort en hoeveelheid storage aanvragen.

Partners