17-04-2015

BI en business analytics voor banken hogere prioriteit dan security

Deel dit bericht

Bedrijven in de financiële sector investeren steeds meer in business intelligence (BI) en business analytics. De investeringen binnen de sector in deze technologieën zijn dit jaar voor het eerst hoger dan de investeringen in security.

Dit blijkt uit onderzoek van Ovum. 29% van de banken noemt BI en business analytics het belangrijke IT-thema. Hiermee eindigt het thema iets hoger dan security, dat door 28% het belangrijkste thema wordt genoemd. Ovum stelt dan ook dat BI en business analytics een kritiek onderwerp is geworden voor 2015.

Naar verwachting geven bedrijven in de financiële sector dit jaar fors meer geld uit aan IT. Ovum verwacht de IT-bestedingen met 43% te zullen zien stijgen ten opzichte van 2014. De IT-bestedingen blijen ook de komende jaren flink groeien. Naar verwachtingen geven financiële instellingen wereldwijd dit jaar 131 miljard dollar uit aan IT. Ovum voorspelt dat dit bedrag stijgt tot 157,6 miljard dollar in 2019. Tweederde van de instellingen zou zijn IT-budget dit jaar verhogen.

Partners