16-04-2015

Think Big lanceert Dashboard Engine for Hadoop

Deel dit bericht

Om snel bedrijfsrapporten te kunnen genereren uit Hadoop introduceert Think Big, een bedrijf van Teradata, de Dashboard Engine for Hadoop. Met de Dashboard Engine for Hadoop kunnen organisaties nu snel toegang krijgen tot, en rapporten genereren uit, big data in Hadoop-gebaseerde data lakes, om snel bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen. Think Big, een onderneming van Teradata, wil organisaties helpen hun big data-initiatieven succesvol te implementeren via het gebruik en de integratie van open source technologieën. Daarom heeft het de onmiddellijke uitbreiding van zijn big data consultancy activiteiten in Europa aangekondigd. Think Big zal nieuwe kantoren openen in Londen, Dublin en München.

Vaak komen gegevens, afkomstig van webbrowsers, settopboxes en contactcentra terecht in Hadoop, maar soms stromen die niet door voor verdere analyse aldus Ron Bodkin, de voorzitter van Think Big, een onderneming van Teradata. “Voor de eerste keer biedt de Dashboard Engine voor Hadoop organisaties nu de mogelijkheid om Hadoop-data samen te vatten in minder dan een seconde tijd, zonder enige transformatie- en modelleringsprocessen.”

Dashboards en online analytical processing (OLAP) rollup summaries bestaan al tientallen jaren op de bedrijfsintelligentiemarkt. Tot nu toe echter was er geen enkele OLAP-samenvattingsanalyse beschikbaar voor multigestructureerde big data op schaal. Als complementaire technologie in het analytische ecosysteem werkt Hadoop mee aan oplossingen voor bigdatabehoeften. Daarnaast versnelt de Dashboard Engine for Hadoop de rapportering uit data lakes. Het distilleert terabytes aan data per uur in miljarden aggregaten, die vervolgens door de bedrijfsgebruikers in minder dan een seconde opgevraagd kunnen worden met een bedrijfsintelligentieoplossing.

De Dashboard Engine for Hadoop biedt een uitzonderlijk snelle opname van nieuwe data, zonder dat de bedrijfsgebruikers moeten wachten tot de data opnieuw geladen is, of tot de OLAP-gegevenskubus opnieuw berekend is. En het belangrijkste is dat de Dashboard Engine for Hadoop vele vormen van multigestructureerde gegevens kan verwerken, zoals clickstream, mobieletelefoonlogs, sensoren, en JSON (JavaScript Object Notation).

Om de Dashboard Engine for Hadoop te ondersteunen, biedt Think Big installatie- en implementatiediensten (door experts) aan, om organisaties te helpen een oplossing te ontwikkelen die past bij hun specifieke bedrijfsbehoeften.

Doordat het mogelijk is om in reële tijd rapporteringen van event data te genereren in Hadoop kunnen klanten slimmere beslissingen nemen op basis van gegevens. Bijvoorbeeld ziekenhuisgroepen kunnen gezondheidszorggegevens gebruiken om de keuze voor zorgverleners op te volgen, voorschrijftrends te begrijpen en epidemies te monitoren; fabrikanten kunnen aan de hand van sensorgegevens begrijpen welke producten, componenten, configuraties of onderdelen onbetrouwbaar zijn en het mettertijd zullen laten afweten; bedrijven die settopboxes of vergelijkbare toestellen aanbieden aan consumenten, zijn beter in staat om de consumententrends in reële tijd te begrijpen; kleinhandelaars kunnen de klantenrespons op advertenties en het klantengedrag in de winkel sneller opvolgen, en daarop reageren met wijzigingen in de marketingstrategie, inclusief e-mailcampagnes, prijswijzigingen en speciale aanbiedingen

De bètaversie van de Dashboard Engine for Hadoop is momenteel al beschikbaar, en de algemene release is gepland voor het derde kwartaal.

 

WK

Partners