25-12-2014

'Markt voor BI-oplossingen groeit naar ruim 14.216 miljoen dollar in 2019'

Deel dit bericht

De markt voor business intelligence (BI) maakt de komende jaren een forse groei door. De markt groeit van 8.953 miljoen dollar in 2014 naar 14.216 miljoen dollar in 2019.

Dit voorspelt het onderzoeksbureau MarketsandMarkets. De vraag naar BI en data analytics is flink gegroeid door de enorme hoeveelheid data die binnen veel organisaties wordt gecreëerd. Deze oplossingen stellen bedrijven in staat zowel gestructureerde als ongestructureerde data uit meerdere bronnen te analyseren en hier inzichten uit te destilleren. Bedrijven kijken in toenemende mate naar dit soort oplossingen op bedrijfsproblemen op te lossen en bedrijfsprestaties te verbeteren.

Oplossingen op maat
Het investeren in BI- en analytische oplossing is echter een uitdaging voor veel organisaties, zeker voor het MKB. Leveranciers spelen hierop in met platformen waarmee organisaties tegen een betaalbare prijs eigen BI- en analytische oplossingen kunnen ontwikkelen die aansluiten op hun specifieke behoeften. Het platform geeft IT-ontwikkelaars de architectuur en infrastructuur om in korte tijd BI-oplossingen te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.

MarketsandMarkets ziet een aantal grote spelers in de wereldwijde markt voor BI-oplossingen. Het gaat hierbij om SAP, SAS, IBM, Oracle, Microsoft, Tibco Software, Microstrategy, Tableau, Qlik, and Pentaho.

Partners