13-11-2014

“Beheer-en-controleer leiderschap past niet in deze digitale wereld”

Deel dit bericht

Ruim drie kwart van de EMEA CIO's moet zijn leiderschapsstijl aanpassen om succesvol te zijn als een digital leader. Dit blijkt uit onderzoek van Gartner, waarvoor het onderzoeksbureau 1034 CIO's uit de EMEA regio ondervroeg.

Dave Aron, Vice President Research bij Gartner, ziet dat de 'oude' manieren van leidinggeven niet goed werkt in de digitale wereld. De nadruk moet komen te liggen op visie, in plaats van het controleren en beheren van de IT-processen. “CIO's zijn nog veel te veel bezig met de IT-winkel runnen”, stelt Aron.

De uitkomsten van het onderzoek ondersteunen de uitspraken van Aron. Van de ondervraagde CIO's geeft namelijk 45 procent aan zich de komende jaren te moeten verbeteren in visionair leiderschap. Daarnaast zegt bijna twee derde van de CIO's dat ze de komende jaren minder tijd aan het direct leidinggeven aan IT wil  besteden.

Succesvolle IT-leiders hebben vaker iemand die de 'IT-winkel' voor hen runt. Zij hebben daardoor meer tijd voor andere zaken, zoals met de board overleggen en gesprekken met externe klanten voeren.

Partners