22-08-2018

Informatica leider in Gartner MQ Metadata Management Solutions

Deel dit bericht

Gartner heeft recent haar derde jaarlijkse rapport 2018 Metadata Management MQ gepubliceerd en voor het derde jaar op rij is Informatica opnieuw als Leider benoemd.

Metadata Management klinkt als iets waarom alleen de IT-afdeling geeft en als een IT-probleem. Maar het is een kritische bedrijfsbehoefte als het gaat om de digitale transformatie van de bedrijfsactiviteiten. Een digitale transformatie vereist een intelligente aanpak van metadatabeheer die datagedreven vereisten ondersteunt voor de data catalog, data governance en compliance, big data, self-service analytics endataprivacy.

Informatica komt met haar oplossingen tegemoet aan de volgende belangrijke vereisten voor elk van deze use-cases:
• Data Cataloging - een compleet overzicht van alle bedrijfsgegevens;
• Data Governance en compliance (bijvoorbeeld GDPR) - Beleid, processen en belanghebbenden definiëren voor GDPR-conformiteit;
• Big Data en Self-Service Analytics - end-to-end datapijplijn voor het opnemen, streamen, integreren, verrijken, voorbereiden, definiëren, catalogiseren, beveiligen en afleveren van data met ingebedde goverance en self-service tools voor gebruikers en analisten;
• Data Privacy en bescherming - identificeren, bewaken en beschermen van gevoelige data op basis van risicomodellen.

  metadata-management-magic-quadrant-2018.jpg

Gartner stelt in haar rapport dat de leiders in metadata-managementoplossingen koploper zijn met een aanbod dat het volledige scala van metadata-managementmogelijkheden ondersteunt. “Ze tonen een duidelijk begrip van en visie op waar de markt naartoe gaat en zijn sterk in het afstemmen van de wensen van klanten in verschillende gebruikssituaties."

Informatica zelf stelt vast dat het uitgebreide metadata-gestuurde oplossingen levert voor alle use-cases, gebouwd voor grootschalige Big Data- en cloud-implementaties, mogelijk gemaakt door uniforme metadata en AI/ML (CLAIRE), multi-persona-samenwerking voor alle belanghebbenden die betrokken zijn bij de datapijplijn en haar wereldwijde klantdiensten.

Meer informatie over Gartner’s Metadata Management MQ: Informatica

Partners