15-11-2018

InterSystems is Challenger in Gartner MQ 2018 voor ODBMS-softwaremarkt

Deel dit bericht

InterSystems, wereldwijd toonaangevend met technologieplatformen voor de zorg, het bedrijfsleven en de overheid, is door Gartner geplaatst als uitdager (Challenger) in het Magic Quadrant 2018 voor Operational Database Management Systems.

Van de veertien vermelde leveranciers in het Gartner-overzicht, zijn er drie vermeld als Uitdager. InterSystems krijgt sedert 2013 elk jaar een vermelding in de Magic Quadrant. Dit jaar scoorde het bedrijf hoger op de beoordeling van de compleetheid van de visie.

Het recent geannonceerde InterSystems IRIS Data Platform maakt het mogelijk om naast analytische gegevensverwerking gelijktijdig transactionele processen uit te voeren met standaard interoperabiliteit functies voor alle typen data. Het nieuwe dataplatform bouwt voort op de bewezen omvangrijk functionaliteit en hoge prestaties van Caché, een toonaangevend dataplatform dat nog steeds in gebruik is bij zes van de tien grootste investeringsbanken ter wereld en bij een reeks innovatieve organisaties in de zorg en in de retailsector. InterSystems IRIS zorgt voor een acceleratie op de digitaliseringstrajecten van ondernemingen, dankzij het accuraat opschalen naar de omvang en de snelheid, benodigd voor het beheren van uiteenlopende typen data.

In het commentaar bij de Magic Quadrant schrijft Gartner dat bij het evalueren van de opties van Operational Database Management Systems de leidende partijen op het gebied van zowel dataverwerking als analyse een balans moeten zien te vinden in de huidige en toekomstige behoeften op een in toenemende mate concurrerende markt.

”Wij denken dat onze positieve scores op de Gartner Magic Quadrant altijd al een reflectie vormden van de geringe uitval van ons platform. Bemoedigend is de constatering dat met het uitbreiden van ons productenpallet met IRIS hetzelfde criterium nog steeds geldt. Wij blijven flexibele en hoogwaardige functionele oplossingen bieden, die worden ondersteund door constante en betrouwbare technische ondersteuning”, zegt Carlos Kuhl Nogueira, general manager van InterSystems IRIS Data Platform.

Partners