11-08-2016

Teradata behaalt hoogste productscores in Gartner datawarehouse-rapport

Deel dit bericht

Gartner heeft Teradata in het nieuwe rapport 'Critical Capabilities for Data Warehouse and Data Management Solutions for Analytics' de hoogste productscores gegeven in drie van de vier datawarehouse gebruiksscenario’s (traditioneel, logisch en context-onafhankelijk).

Teradata Corporation is een van de 19 databaseleveranciers die in het nieuwe rapport worden geëvalueerd. Dit document is een aanvulling op het rapport Magic Quadrant for Data Warehouse and Data Management Solutions for Analytics, dat op 25 februari 2016 werd gepubliceerd en waarin Teradata ook als leider wordt gepositioneerd. Volgens Executive Vice President en Chief Product Officer Oliver Ratzesberger bij Teradata is de hoge score van Teradata voor de gebruiksscenario’s geweldig nieuws voor het bedrijf en haar wereldwijde klantengemeenschap. “We hebben met de Teradata Unified Data Architecture, inclusief Teradata Aster Analytics en ons Hadoop-portfolio, het eerste analytische ecosysteem geïntroduceerd dat levert wat door Gartner wordt gedefinieerd als een logisch datawarehouse. We zijn belangrijk in het leveren van kritieke functionaliteit voor logische, traditionele en contextonafhankelijke datawarehouses. Vooruitkijkend zijn we ook erg enthousiast over de volgende innovaties die we gaan introduceren.”
 
Gartner definieert ‘Critical Capabilities’ als “kenmerken die producten/diensten in een bepaalde categorie onderscheidend maken in hun kwaliteit en prestaties.” Het onderzoeksrapport evalueert leveranciers in de context van vier data warehouse gebruiksscenario’s: 1. traditioneel, 2. operationeel, 3. logisch en 4. contextonafhankelijk. Gartner definieert een datawarehouse als “een architectuuroplossing die kan bestaan uit een groot aantal verschillende gecombineerde technologieën.”

Convergentie
Uit ontmoetingen van Teradata met marktconsultants is gebleken dat een groeiend aantal belangrijke Teradata referentie-accounts bezig is met het uitbreiden van hun datawarehouses met Aster Analytics en Hadoop. Daaruit blijkt de adoptie van ecosystemen die lijken op gebruiksscenario’s met logische en contextonafhankelijke datawarehouses. Teradata gelooft dat dit fenomeen de convergentie illustreert van de visionaire en pragmatische innovaties.

Lees het complete Gartner Critical Capabilities rapport.
Meer informatie: teradata.nl

Partners