15-08-2016

Talend leider in Gartner Magic Quadrant voor Data Integratie Tools

Deel dit bericht

Talend heeft aangekondigd dat het door Gartner is uitgeroepen tot ‘leider’ in data-integratie. Dat blijkt uit het rapport 2016 Magic Quadrant for Data Integration Tools.

Opvallend is dat Talend de eerste open source-leverancier is die deze eer te beurt valt. Talends positie in het kwadrant is significant verbeterd in vergelijking met 2015, nu Talend verder naar rechts is opgeschoven op basis van compleetheid in visie en uitvoerend vermogen.
Volgens Gartner zijn de grootste veranderingen in de markt vanaf 2015 toegenomen. De vraag naar datavirtualisatie, het toenemende gebruik van data-integratie tools zijn te combineren met bestaande integratieoplossingen. De algemene verwachting is dat data-integratie een clouddienst en ‘on-premises agnostic’ zal worden.

Datagedreven
Volgens CEO Mike Tuchen van Talend wordt voor het eerst in vijf jaar in het Gartner Magic Quadrant voor data-integratie een nieuw bedrijf gepositioneerd als ‘Leider’. “Wij zijn erg trots op deze prestatie, die in mijn ogen representatief is voor een bredere verschuiving in de markt met de introductie van nieuwe cloud- en big data-platformen. Terwijl sommige gevestigde namen zich langzaam hebben aangepast, heeft Talend deze technologieën volledig omarmd. Vandaag de dag leveren wij een overtuigende oplossing voor organisaties die datagedreven willen worden.”

Stijging
Gartner schat dat de markt voor data-integratie tools eind 2015 ongeveer 2,8 miljard dollar waard was, een stijging van 10,5 procent in vergelijking met de situatie eind 2014. Data-integratie omvat de processen, architecturale technieken en tools die data uit het hele spectrum van informatietypen binnen de onderneming en daarbuiten verzamelt, transformeert, combineert en beschikbaar stelt. Dat alles om tegemoet te komen aan de behoefte aan data voor alle toepassingen en bedrijfsprocessen.

Gestandaardiseerde tools
Talend Data Integration is onderdeel van het Talend Data Fabric-platform en biedt een gemakkelijk te gebruiken set van gestandaardiseerde tools om alle data te verzamelen, opschonen, maskeren en profileren, onafhankelijk van de bron waaruit ze komen. Dat stelt bedrijven in staat om data sneller om te zetten in beslissingen.
Talend’s oplossing voor integratie wordt gebruikt door meer dan 1.300 klanten in de hele wereld. Daaronder bevinden zich verschillende bedrijven uit de Fortune 100, actief in consumentenproducten, gezondheidszorg, industrie, credit card- en financiële dienstverlening.

Kijk hier voor het volledige rapport Gartner Magic Quadrant voor Data Integratie Tools

Partners