30-09-2014

Oracle lanceert Exalytics In-Memory Machine X4-4

Deel dit bericht

Oracle lanceert de Exalytics In-Memory Machine X4-4 dat sneller inzicht in data geeft. Oracle zegt hiermee een upgrade van Oracle Exalytics In-Memory Machine te beiden voor verbetering van prestaties en capaciteit.

De nieuwste versie van Oracle Exalytics In-Memory Machine, een ‘engineered system’ voor business analytics, omvat Intel Xeon- processors die zijn aangepast met het oog op business analytics-workloads binnen Oracle-omgevingen. De processors bieden een vijftig procent hogere kloksnelheid en vijftig procent meer geheugen, in vergelijking met de vorige generatie. De hogere verwerkingskracht en capaciteit stellen bedrijven van iedere omvang in staat om snel en intelligent antwoorden te krijgen op de belangrijkste vragen, aldus Oracle op de OpenWorld 2014 conferentie

Oracle maakte tevens de certificering bekend van de Oracle Database In-Memory met Oracle Exalytics In-Memory Machine. Dit breidt de scope van in-memory analytics uit naar alle mogelijkheden van de Oracle Database. Met maximaal 3 TB aan geheugen per machine maakt Exalytics In-Memory Machine X4-4 caching van analysedata in-memory mogelijk. Dat zorgt voor zeer snelle analytics binnen bestaande datawarehouses en opslagomgevingen, aldus Oracle. Meer informatie staat hier.

WK

Partners