28-09-2014

Oracle opent twee cloud datacenters in Duitsland

Deel dit bericht

Oracle opent twee nieuwe datacenters in Duitsland met het oog op de groeiende vraag naar clouddiensten in het land, zo meldt de leverancier tijdens de eerste dagen van Oracle OpenWorld 2014 conferentie in San Francisco. 

De nieuwe datacenters worden gebouwd in Frankfurt en München en zijn eind 2014 volledig operationeel. Zij ondersteunen de levering van Oracle ERP Cloud, Oracle HCM Cloud, Oracle Sales Cloud, Oracle Service Cloud en Oracle Talent Management Cloud.

Interxion en Equinix

Oracle bouwt de datacenters speciaal voor het leveren van clouddiensten aan de Duitse markt en aan bedrijven die de voorkeur geven aan het afnemen van clouddiensten in Duitsland. Deze lancering vergroot de keus voor Duitse klanten en is een aanvulling op bestaande datacenters in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Partijen die gebruikmaken van de datacenters zijn in eerste instantie nieuwe klanten, die profiteren van de snelle beschikbaarheid van diensten.

Modulair

De Oracle-datacenters zijn de eerste die gebouwd worden met een nieuwe aanpak, die Oracle in staat stelt om snel uit te breiden in wereldwijde markten. Interxion is co-locatiepartner van Oracle voor het primaire datacenter en Equinix voor het secundaire datacenter. Oracle Cloud is de meest complete cloudomgeving en wordt dagelijks gebruikt door meer dan 25 miljoen gebruikers, bij meer dan 10.000 organisaties, aldus Oracle.

Door: Witold Kepinski

 

Partners