03-12-2013

IT-dienstverlener Incentro gaat Google Glass inzetten bij Brandweer Amsterdam-Amstelland

Deel dit bericht


IT-dienstverlener Incentro gaat Google Glass in Nederland verkopen. Brandweer Amsterdam-Amstelland is één van de organisatie die samen met Incentro de mogelijkheden van Google Glass gaat onderzoeken. “Door het slimmer ontsluiten van informatie via Google Glass kan het korps een volgende stap zetten in het gebruik van data bij brandbestrijding- en preventie”, aldus Kees van Bemmel van Incentro.

Brandweer Amsterdam-Amstelland werd in 2013 uitgeroepen tot de slimste organisatie van Nederland door het toepassen van Big Data principes op brandinformatie, waarmee gerichtere preventie mogelijk is geworden. De toevoeging van Google Glass is een volgende innovatieve stap in de missie van Brandweer Amsterdam-Amstelland: het zorgen voor een brandveiliger samenleving met minder incidenten, minder schade, minder slachtoffers en een veilige werkomgeving voor de brandweermensen.

Incentro biedt ook aan andere organisaties de mogelijkheid om de Google Glass te ervaren. Via glass.incentro.com kunnen demonstraties op de eigen werkplek worden aangevraagd, waarbij de mogelijkheden van Google Glass aan den lijve kunnen worden ondervonden. Op die manier kan vervolgens gezamenlijk worden nagedacht over welke rol deze innovatie kan vervullen voor de betreffende organisatie, aldus Incentro.

Door: Witold Kepinski


Partners