08-06-2013

Neelie Kroes is gastspreker op Demo Day Startupbootcamp

Deel dit bericht


Startupbootcamp Amsterdam heeft Eurocommissaris Digitale Agenda Neelie Kroes bereid gevonden om tijdens Demo Day haar visie op het Europese tech-ondernemerschap uiteen te zetten. Op 28 juni zal zij in een interviewsetting met Startupbootcamp-medeoprichter Ruud Hendriks het belang toelichten van een innovatieve samenleving.

Kroes maakt zich vanuit haar rol en gedrevenheid sterk om het Europese tech-ondernemersklimaat te verbeteren. Een belangrijk resultaat van de inspanningen is het Startup Europe initiatief, waaronder de Future Internet Public-Private Partnership Calls enEurapp vallen.

Recentelijk betoogde Kroes in De Wereld Draait Door voor meer ambitie in het Nederlands ondernemersklimaat, die gepaard moet gaan met structurele veranderingen. Vanuit Europa zal volgens haar de verdeling van de budgetten over de verschillende sectoren moeten veranderen. Dat moet gebeuren ten faveure van startende tech-ondernemers, die meer ruggensteun verdienen en als onderdeel van het leerproces moeten mogen falen. “Op je gezicht vallen is een leerzame actie”, zei Kroes daarover tegen Matthijs van Nieuwkerk.

Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp Amsterdam, is verheugd met de komst van mevrouw Kroes naar Demo Day. “Zij is de juiste persoon op de juiste plek. Iemand die we in Europa hard nodig hebben om de startup-sector te vertegenwoordigen en bedrijven en overheden uit te dagen om hun pijlen te richten op digitale innovatie.”


Partners