05-04-2017

Accenture wereldwijd op overnamepad

Deel dit bericht

Accenture is de afgelopen maanden wereldwijd op overnamepad geweest, meldt Consultancy.nl. Naast talloze kleine overnamedeals heeft Accenture ook acht grote transacties afgerond, waarvan vier deals het bureau versterken op het vlak van technologie en cybersecurity.

Met kantoren in meer dan vijftig landen wereldwijd en bijna 400.000 werknemers verdeeld over vijf business lines – Strategy, Consulting, Digital, Technology en Operations – is Accenture een van de grootste en meest veelzijdige zakelijke dienstverleners ter wereld. Om zijn positie in de top van de zakelijke dienstverlening te behouden is het beursgenoteerde bedrijf de afgelopen maanden wereldwijd op overnamepad, schrijft Consultancy.nl in een bericht op haar website.

solid-serVision – Technologie
In Duitsland heeft Accenture onlangs ServiceNow-dienstverlener solid-serVision overgenomen. De overname voegt meer dan 100 professionals toe met expertise in consultancy, implementatie en testing, evenals belangrijke trainingscapaciteit voor het Accenture-personeel wereldwijd.

Nashco Consulting – Technologie
Nashco Consulting is net als solid-serVision een ServiceNow-specialist. De overname van het IT-bureau, dat gevestigd is in Canada, versterkt Accenture op het gebied van consulting, design en implementatie van de ServiceNow IT Service Management Suite.

Realworld OO Systems – Technologie
In Nederland voegde Accenture Realworld OO Systems aan zijn Utilities praktijk toe. De specialist op het gebied van geografische informatiesystemen en smart grids telde ten tijde van de overname circa 50 professionals.

Arismore – Cybersecurity
Met de overname van Arismore in Frankrijk, voegt Accenture 270 cybersecurity experts aan zijn gelederen toe. De cybersecurity speler beschikt over ruime expertise op het gebied van identity management en bedient bedrijven in de telecom, media, distributie, energie, transport, banken en verzekeringssectoren.

Daarnaast heeft Accenture nog een consultingfirma en drie designfirma’s overgenomen. Het Londen in gevestigde designbureau Karmarama wordt onderdeel van Accenture Digital.

Tags:

Overname

Company:

Accenture

Partners