23-12-2020

Cognizant neemt Britse AI-specialist Inawisdom over

Deel dit bericht

Cognizant neemt Inawisdom over, een consultancybedrijf uit het Verenigd Koninkrijk dat zich specialiseert in artificial intelligence, machine learning en data-analyse.

Inawisdom ondersteunt bedrijven sneller en betere beslissingen te maken die tot betere bedrijfsresultaten leiden. Dit doet het bedrijf met behulp van cloud-native, full-stack oplossingen in combinatie met passend advies. Het analyse- en ML-platform van Inawisdom is gebouwd met Amazon Web Services. Financiële details zijn niet vrijgegeven.

Het is Cognizant’s negende overname in 2020 waarmee het bedrijf de diensten wereldwijd uitbreidt op het gebied van data en AI, cloud, digital engineering en Internet of Things (IoT). Cognizant investeerde dit jaar ruim 1,1 miljard dollar in acquisities binnen deze focusgebieden.

“Ondernemingen staan of vallen bij de snelheid van hun besluitvorming”, zegt Malcolm Frank, President Digital Business bij Cognizant. “De beste beslissingen neem je op basis van data en AI. We zijn blij met de toevoeging van Inawisdom’s vakkundige team aan Cognizant om zo onze innovaties op het gebied van datamodernisatie en intelligente besluitvorming te versnellen. Cognizant’s klanten, en die van Inawisdom, profiteren van onze gedeelde, goede relaties met Amazon Web Services, en onze gecombineerde kennis van AI, ML, cloud en data-analyse.”

Partners