05-06-2020

SDB Groep breidt activiteiten uit met overname van CSS Breda

Deel dit bericht

SDB Groep, full-suite softwarespecialist voor de zorgmarkt, neemt CSS Breda over om gezamenlijk verder te gaan. CSS Breda, opgericht in 2009 en gevestigd in Breda, is een ontwikkelaar en leverancier van (e-)learning software, leer- en ontwikkelprogramma's en expertprogramma's. Het managementteam van CSS Breda blijft betrokken bij de onderneming als onderdeel van SDB Groep.

De overname van CSS Breda (CSS) is volledig in lijn met de strategie van SDB Groep om de zorgsector in Nederland te kunnen bedienen met een full-suite aan producten en services waarin (e-)learning een belangrijke rol speelt. In november 2018 heeft SDB Groep Cormel overgenomen om haar Salaris, HR en Planning softwareproducten aan te vullen met ECD (elektronische cliënten dossiers) software. Daarna volgde in april 2019 de overname van Reports waarmee de propositie nog verder versterkt werd met Analytics. In december 2019 volgde met The Competence Group een derde overname waarmee (e-)learning werd toegevoegd aan de product suite van SDB Groep. Na de overname zal CSS Breda samen met The Competence Group opgaan in de SDB Academy, de nieuwe learning poot van SDB Groep die veel potentie heeft gezien de huidige situatie op de zorgarbeidsmarkt. Na de toevoeging van CSS Breda heeft de SDB Groep ruim 200 medewerkers die als gezamenlijk doel hebben om zorginstellingen te ontzorgen met slimme producten en services die naadloos op elkaar aansluiten. Met de ECD, Planning, HR, Salaris, Analytics en Learning software heeft SDB Groep als enige partij in Nederland een full-suite SaaS-oplossing gericht op de zorg.

Na de overnames van Cormel in november 2018, Reports in april 2019 en The Competence Group in december 2019, wordt met de overname van CSS Breda door SDB Groep een vierde stap gezet om de leidende SaaS-speler in de Nederlandse zorgmarkt te worden. De focus van SDB Groep blijft liggen op het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij de wensen van klanten en trends in de Nederlandse zorgmarkt. Focus op organische groei en het inzetten op up- en cross-sell mogelijkheden van de gecombineerde organisaties vormen de kern van de groeistrategie. Het voortzetten van de buy-en-build strategie door het vormen van nieuwe strategische combinaties blijft ook tot de groeimogelijkheden behoren. Hierbij kan gedacht worden aan het toevoegen van aanpalende technologieën of het uitbreiden naar andere segmenten van de zorgmarkt.

 Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en levert SDB Groep innovatieve en specialistische ICT-oplossingen voor de zorgsector. Hierbij richt het bedrijf zich op de VVT, GHZ, KO-markt en ziekenhuizen. Met geïntegreerde en innovatieve cloud oplossingen om HR, salarisadministratie en personeelsplanning processen te automatiseren, een gebruiksvriendelijk en multifunctioneel ECD-product, een Business Intelligence oplossing en een Learning Management Systeem inclusief content bedient SDB Groep dagelijks meer dan 250.000 gebruikers in de zorg. Klanten worden ontzorgd in hun financiële administratie met de financiële advies en consultancy diensten en zorginstellingen worden volledig ontzorgd in het salarisadministratieproces met de Business Process Outsourcing (BPO) oplossing.

Partners