03-12-2020

Conclusion investeert in BI-expertise met overname van Hot ITem

Deel dit bericht

Conclusion heeft bekend gemaakt Business Intelligence en analytics specialist Hot ITem over te willen nemen. Met deze versterking wil Conclusion klanten beter ondersteunen bij hun datagedreven digitale transformaties en het optimaliseren van processen. Met bedrijven als AMIS, Conclusion Connect en Yellowtail in het ecosysteem van Conclusion ligt er al een stevige basis.

Het Hot ITem portfolio vult het huidige aanbod van datadiensten van Conclusion aan met BI- en analytics-specialisten. Daarnaast verbreedt en versterkt het de positie van Conclusion op het gebied van datagedreven implementaties op het snijvlak van business en data technologie, datamanagement en integraties. Met 250 specialisten op het gebied van Business Intelligence en data-engineering (Hot ITem), advanced analytics en big data engineering (Future Facts), competentieontwikkeling voor datagedreven organisaties (Hot ITem Academy), beheer van hybride data-omgevingen (HIBRID) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), helpt het bedrijf klanten in de transformatie naar datagedreven organisaties.

Volgens CEO Dick Mecklenfeld van Hot ITem kan zijn organisatie als onderdeel van Conclusion een volgende stap zetten. “Wij helpen organisaties bij het verbeteren van hun prestaties. Dit doen we door bedrijfskundige kennis te combineren met data voor de belangrijkste business drivers in de visie en strategie. Hierdoor kunnen onze klanten factbased sturen, verantwoorden en nieuwe business kansen ontdekken. We zien veel kansen door inhoudelijk samen op te trekken met de bestaande bedrijven in het ecosysteem van Conclusion en op die manier een nog grotere toegevoegde waarde voor onze klanten te realiseren.”

Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion: “Dat Hot ITem onderdeel gaat uitmaken van ons ecosysteem, betekent een aanmerkelijke versterking van onze positie als transformatie- en continuïteitspartner van onze klanten. Wat mij in het bijzonder aanspreekt is dat Hot ITem sinds haar oprichting al businesscase gedreven werkt. Dit zie ik als de succesfactor in deze markt, omdat hiermee enthousiasme ontstaat in alle geledingen van de klantorganisatie. Het kunnen beschikken over onderscheidende kennis in het datawerkveld is cruciaal voor Conclusion. De cultuur van Hot ITem waarbij gepassioneerde vakspecialisten alles doen voor de verbetering van resultaten van haar klanten sluit nauw aan bij onze filosofie. En biedt daarmee wezenlijke waarde aan de medewerkers en afnemers van onze klanten. Daarnaast speelt deze cultuur een sleutelrol in de succesvolle ontwikkeling van nieuwe toepassingen met behulp van technologieën zoals IoT, AI en Machine Learning.”

Partners