06-05-2020

Atos versterkt positie in Data Science markt met overname Miner & Kasch

Deel dit bericht

Atos heeft Miner & Kasch overgenomen, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van slimme end-to-end en data-gedreven oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Met deze acquisitie breidt Atos haar praktijk uit die bestaat uit experts van zData, een leverancier van big data platform-oplossingen dat zij in 2017 overnam. De gebundelde expertise van ruim 100 AI-consultants van zData en Miner & Kasch stelt Atos in staat haar aanbod gericht op Data Science-as-a-Service versneld in de markt te zetten en wereldwijd Data Science-platforms voor industriële toepassingen te ontwikkelen.

Atos’ next generation dataplatforms ondersteunen bedrijven bij hun digitale transformatie. Dit biedt veel mogelijkheden voor predictief onderhoud om substantieel op kosten en tijd te kunnen besparen. Daarnaast worden video-analytics ingezet - onder meer voor de beveiliging van ruimtes – en persoonlijke medicatie met als doel meer nauwkeurige diagnoses te kunnen stellen. Alle oplossingen zijn ontworpen voor een veilig beheer van toepassingen op het gebied van het Internet of Things.

De acquisitie van Miner & Kasch betekent volgens Jerome Sandrini, Head Big Data & Security van Atos in Noord-America, een versterking van het digitale portfolio, om beter de dienstverlening af te stemmen op veranderende klantbehoeften. “Atos’ expertise op het gebied van data science - het creëren van waarde uit data - biedt veel voordelen voor onze klanten. Dit krijgt mede invulling door de inzet van technologische skills en digitale resources om gebruikersoplossingen te ontwikkelen waarmee organisaties in elke omgeving applicaties op het gebied van data science kunnen implementeren.”

Miner & Kasch is in 2015 opgericht en haar consultants ondersteunen organisaties bij de implementatie van geavanceerde oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, die zijn gebaseerd op machine learning, deep learning, Natural Language Processing (de vaardigheid van computerprogramma’s om een menselijke taal te begrijpen) en statistiek. Miner & Kasch ontwikkelt autonome oplossingen voor Fortune 500-bedrijven en startups die actief zijn in verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, de financiële dienstverlening, de energiesector, de maakindustrie, de bouwsector en de machinebouw.

Partners