28-10-2014

LeaseWeb opent datacenter bij Equinix in Silicon Valley

Deel dit bericht

LeaseWeb breidt zijn wereldwijde datacenter footprint uit met een nieuw datacenter aan de Westkust van de Verenigde Staten. LeaseWeb’s dochteronderneming, LeaseWeb USA Inc., heeft zijn datacenter activiteiten ondergebracht in een business suite in SV3, een datacenter complex van Equinix in Silicon Valley, in San Jose (Californië).

LeaseWeb heeft al een datacenter aan de Oostkust van de Verenigde Staten, in Washington D.C. Deze tweede datacenter locatie in de Verenigde Staten is bedoeld om het bereik van LeaseWeb USA’s hosting services te vergroten en het aanbod van producten en services in de VS te versterken. LeaseWeb heeft inmiddels meerdere datacenter locaties wereldwijd, zowel in de VS als in Europa en Azië. LeaseWeb USA is van plan om de relatie met Equinix verder uit te breiden en in de toekomst meerdere datacenters in de VS te openen.

In Silicon Valley, vanuit het nieuwe International Business Exchange (IBX®) datacenter, zal LeaseWeb USA in eerste instantie bare metal hosting oplossingen aanbieden. Het services aanbod aan de Westkust van de VS zal binnenkort worden uitgebreid met virtual cloud producten, waaronder LeaseWeb Private Cloud – een plug-en-play private cloud oplossing die flat-fee wordt geleverd en al aan de Oostkust van de VS beschikbaar is. Deze cloud oplossing biedt klanten de mogelijkheid om binnen enkele minuten hun eigen Apache CloudStack  gebaseerde private clouds te implementeren en op te schalen.

Het services aanbod van LeaseWeb USA aan de Westkust omvat tevens een directe verbinding met een wereldwijde IP backbone, redundant uitgevoerd en bestaande uit 52 Points-of-Presence (PoPs), 33 Internet Exchanges (IXs), met een capaciteit van 4,5 Tbps, waarmee het een van de grootste netwerken in zijn soort ter wereld is.

Tags:

Datacenters

Partners