05-08-2014

IBM komt met nieuwe HR-adviestak en cloud analytics oplossingen

Deel dit bericht


IBM richt een nieuwe HR-adviestak op. De ‘Talent & Change Consulting practice’ helpt organisaties toptalent aan te trekken, de betrokkenheid van werknemers te vergroten en het transformatieproces bij interne veranderingen aan te sturen, zo meldt de Amerikaanse IT-leverancier. 

De inzet van big data en analytics speelt hierbij een grote rol: in combinatie met IBM’s Smarter Workforce initiatief kunnen organisaties sociale technologie integreren met de belangrijkste interne bedrijfsapplicaties en HR-processen.

De Talent & Change Consulting practice wordt bemand door 1.600 change consultants en meer dan 100 gedragswetenschappers, die klanten helpen om goed presterende werknemers te herkennen, opdrachten te koppelen aan het meest geschikte personeel en het verloop van toptalent terug te dringen, zo meldt IBM.

Als onderdeel van de lancering maakt IBM bekend tegelijkertijd drie nieuwe cloudoplossingen voor HR op de markt te brengen:

IBM Kenexa Predictive Hiring: met behulp van Workforce Analytics en gedragsevaluaties krijgen leidinggevenden real-time inzicht in de eigenschappen die belangrijk zijn voor de teamsamenstelling of het creëren van nieuwe posities. De dynamische profielen die hieruit voortvloeien helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten en hun vaardigheden optimaal in te zetten.

IBM Kenexa Workforce Readiness: stelt organisaties in staat te analyseren hoe goed hun personeel berekend is om bestaande en toekomstige opdrachten in te vullen. Het combineert analytics, competentietesten, projectmanagement tools en adviesdiensten om met precisie nieuwe teams en rollen te ontwerpen.

IBM Kenexa Predictive Retention: helpt het verloop van toptalent terug te dringen door grote hoeveelheden data, van exit interviews tot real-time personeelsanalyses, te analyseren om zo de belangrijkste risicofactoren te herkennen en vertrekkend personeel tijdig te identificeren.

WK

 

Partners