17-04-2013

UZ Leuven zet als eerste in Europa SPARC-T5 servers in voor data van duizenden patiënten

Deel dit bericht


Het Universitair Ziekenhuis Leuven (UZ Leuven), de grootste ziekenhuisorganisatie in België, heeft als eerste in EMEA twee Oracle SPARC T5-servers besteld om kritische databases aan te drijven en zich te verzekeren van de beschikbaarheid van patiëntengegevens. De Oracle SPARC T5-servers met Oracle Solaris zijn de beste platforms ter wereld voor enterprise computing op elke schaal en leveren de beste resultaten voor zakelijke toepassingen. Het IT-departement van het UZ Leuven verkoos de SPARC T5-servers boven de IBM Power-servers op basis van prijs, prestaties en schaalbaarheid.

De Oracle SPARC T5-serverinfrastructuur zal naar verwachting minstens 4x beter presteren dan de huidige oplossing van UZ Leuven. Het zal de batch-verwerking versnellen en de verwachte groei ondersteunen zowel wat betreft aantal gebruikers als complexiteit van transacties. De afgelopen decennia ontwikkelde UZ Leuven het “klinisch werkstation” (KWS), een IT-systeem voor het gecomputeriseerd beheer van de patiëntendossiers. Door een medische joint venture onder de naam nexuz health werd KWS beschikbaar voor andere Belgische ziekenhuizen. Vandaag werken tien zorginstellingen nauw samen met gedeelde patiëntendossiers die worden ondersteund door dezelfde IT-infrastructuur en systemen. De database waarop de KWS-processen draaien, verwerkt tot 3.000 transacties per seconde.

SPARC T5-serverinfrastructuur wordt de hoeksteen van UZ Leuvens belangrijkste migratieproject, gericht op de ondersteuning van de verdere groei van KWS. Een verdere roll-out in nexuz-ziekenhuizen en toegevoegde functionaliteiten verzekeren een betere patiëntenveiligheid en -zorg. De Oracle SPARC T5-4 servers zullen die nieuwe omgeving, die naar verwacht eind 2013 operationeel zal zijn, draaiende houden. Twee SPARC T5-servers worden geïnstalleerd in verschillende datacenters. De tweede server doet dienst als een “hot stand-by”-oplossing, die asynchroon loopt met de eerste (met een paar seconden vertraging). Dat laat bij onderbrekingen een volledige switch-over toe binnen een paar minuten.

Uptime, een Gold-level partner in het Oracle PartnerNetwork, werd nauw betrokken bij de selectieprocedure. Met meer dan 2.000 bedden en 8.000 personeelsleden is het UZ Leuven, een van de grootste zorginstellingen in Europa. Het levert medische en paramedische diensten aan ambulante en gehospitaliseerde patiënten op vijf sites in en rond Leuven.

"De beschikbaarheid en beveiliging van de patiëntgegevens behoren tot onze grootste zorg", zegt Jan Demey, Teamleider Infrastructuur UZ Leuven. "We waren op zoek naar een echt schaalbare en betaalbare midrange serverinfrastructuur. Daaruit kwam SPARC T5-4 van Oracle als beste naar voren. Onze bekendheid en ervaring met SPARC-servers gaf ons het vertrouwen dat deze nieuwe generatie van SPARC-servers aan onze behoeften zou voldoen en ons zou helpen om de prestaties minstens 4x te verhogen.”

"Oracle heeft een langdurige relatie met UZ Leuven en we zijn blij dat zij als eerste in Europa de nieuwe SPARC T5-servers aanschaffen”, zegt Xavier Verhaeghe, Managing Director Oracle België en Luxemburg. "De SPARC T5-4 is uitermate geschikt voor de ondersteuning van een van de meest innovatieve en veeleisende medische centra in Europa. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe servers het systeemgebruik zullen helpen verbeteren en de kosten verlagen door realtime schaalbaarheid en workload-consolidatie."

   

Tags:

Servers

Partners