08-02-2016

Tableau 9.3 komt met nieuwe Server Management Tools

Deel dit bericht

Tableau 9.3, momenteel in beta, introduceert enkele nieuwe Tableau Server beheermogelijkheden. Deze tools stellen de IT-afdeling beter in staat om te zorgen dat de data die ze beheren accuraat en veilig opgeslagen zijn.

Geautomatiseerde disk-space monitoring
Server performance problemen die worden veroorzaakt door te weinig beschikbare diskruimte zijn nu verleden tijd. Tableau houdt nu elke disk in de gaten waarop Tableau Server is geïnstalleerd. Bij het bereiken van vooraf bepaalde drempelwaarden stuurt Tableau Server een waarschuwingsmail, zodat tijdig actie ondernomen kan worden voordat de server geen diskruimte meer beschikbaar heeft.

Meer grip op Postgres database
Hardwarebeschadigingen kunnen soms voor corruptie zorgen in de onderliggende Tableau Server Postgres database, waardoor problemen kunnen ontstaan bij de restore van een backup. Tableau 9.3 komt met de nieuwe verify_database tabadmin switch om een verificatieproces op te starten tegen de database. Dit proces maakt een mini-backup van de database en maakt een restore naar een tijdelijke Postgres instantie voor verificatie. Als de restore mislukt geeft Tableau Server waardevolle informatie over de diskcorruptie en zal proberen oplossingen te geven.

Hardware Configuration-Based Defaults
Met Tableau 9.3 kiest de server installeersoftware op intelligente wijze het beste proces dat geschikt is voor de primaire server hardware. Tableau past ook aanbevolen geheugeninstellingen toe voor bepaalde processen zoals de Cache Server. Deze default instellingen zijn gebaseerd op server performance-optimization tests.

Meer grip op failover van Postgres
Als Tableau Server is ingesteld voor high availability beheert het een primaire en een secondaire Postgres database. Tableau Server monitort automatisch de primaire database en valt terug op de secondaire database als de primaire database beschadigd of niet beschikbaar is. Met Tableau 9.3 kunnen servercomponenten in geval van een failover wisselen van de Postgres-instantie waarmee ze verbonden zijn zonder dat een herstart nodig is.

Tableau 9.3 is momenteel in beta fase. Tableau-klanten kunnen zich hier voor het betaprogramma opgeven om feedback te geven.

Partners