10-08-2016

Quint Wellington Redwood publiceert IT Outsourcing Study Netherlands 2016

Deel dit bericht

Jaarlijks houden onderzoeksbureau Whitelane en managementadviesbureau Quint Wellington Redwood het hogere segment van de IT-outsourcingmarkt tegen het licht. Ontzorging blijkt het hoofdmotief te zijn voor IT-outsourcing.

Voor het IT Outsourcing Study 2016 Nederland bevroegen de onderzoekers ruim 200 organisaties die bijeengenomen meer dan 550 grote IT-outsourcingcontracten vertegenwoordigen met een totale gecombineerde jaarlijkse waarde van 4 miljard euro. Whitelane en Quint gaan ervan uit dat de onderzoekspool ten minste 90 procent van de markt van sourcingcontracten met een waarde van 1 miljoen euro of meer dekt.

Ontzorging
Hét motief voor IT-outsourcing blijkt niet slechts een middel om kosten te besparen, maar vooral om ontzorgd te worden. Nederland loopt volgens het rapport hiermee voorop ten opzichte van de rest van Europa. Kostenbesparing lijkt het als motief voor IT-outsourcing volledig te hebben afgelegd tegen ontzorging. TCS, Cegeka en Centric zijn de drie door Nederlandse opdrachtorganisaties meest gewaardeerde IT-outsourcingproviders.
Bij de opdrachtorganisaties hebben de businessafdelingen waar het om gaat, weinig te vertellen over de selectie en aansturing van de externe dienstverleners die hun IT-ondersteuning moeten verzorgen. De afdelingen die bij IT-outsourcing aan het stuur zitten vinden zichzelf in meerderheid competent. Maar de leveranciers die ze aansturen kijken daar vaak anders naar, blijkt uit de IT Outsourcing Study 2016.

Meer informatie over het rapport: Quint Wellington Redwood

Partners