14-02-2014

'Internet of Things wordt groter dan de smartphone-, tablet- en PC-markt samen'

Deel dit bericht


Internet of Things, de trend waarbij alle mogelijke alledaagse apparaten met internet worden verbonden, neemt naar verwachting de komende jaren een enorme vlucht. Naar verwachting zijn maar liefst 9 miljard van dit soort apparaten in het jaar 2018 met internet verbonden.

Dit voorspelt BI Intelligence. Het bedrijf kijkt hierbij naar alledaagse apparaten zoals thermostaten en parkeermeters, maar ook naar zakelijke apparatuur die zichzelf op internet kunnen identificeren. BI Intelligence stelt dat op dit moment 1,9 miljard apparaten ter wereld met internet zijn verbonden. Dit aantal groeit naar verwachting in slechts 4 jaar tijd met maar liefst 7,1 miljard stuks.

Grote markt
Met 9 miljard apparaten lijkt Internet of Things erg groot te gaan worden. BI Intelligence verwacht dat het aantal Internet of Things-apparaten in 2018 ongeveer gelijk is aan het aantal smartphones, computers, smart-TV's, 'wearables' en tablets gecombineerd. Met 'wearables' doelt de organisatie op elektronische apparaten die op het lichaam kunnen worden gedragen. Denk hierbij aan slimme horloges die met een smartphone kunnen worden verbonden.

Internet of Things gaat hiermee ook een steeds grotere rol spelen in de wereldwijde economie. BI Intelligence verwacht dat de markt voor Internet of Things-gerelateerde producten biljarden aan dollars gaat opleveren voor de economie.

19 biljoen dollar
Cisco waagt zich hier wel aan. John Chambers, CEO van Cisco, maakte tijdens de presentatie van Cisco financiële cijfers bekend te verwachting dat Internet of Things in de komende jaren hard gaat groeien. De markt is volgens Cisco over enkele jaren maar liefst 19 biljoen dollar waard.  

WH

Partners