25-02-2021

Siemens, IBM en Red Hat lanceren hybrid cloud-initiatief voor IoT-data

Deel dit bericht

Siemens, IBM en Red Hat kondigen een nieuwe samenwerking aan rond het gebruik van een hybride cloud die een open, flexibele en veiligere oplossing moet leveren. Hiermee kunnen fabrikanten en fabrieksoperators real-time waarde halen uit hun operationele gegevens. Volgens een rapport van IBM kan een enkele productielocatie in een maand meer dan 2.200 terabytes aan data genereren terwijl de meeste gegevens ongeanalyseerd blijven.

Bij dit gezamenlijke initiatief zal Siemens Digital Industries Software de open hybride cloud-aanpak van IBM toepassen, die gebouwd is op Red Hat OpenShift, om zo de implementatieflexibiliteit van MindSphere, de industriële IoT as a service-oplossing van Siemens, uit te breiden. Hierdoor kunnen klanten MindSphere on-premise draaien, wat de snelheid en wendbaarheid in fabrieks- en fabrieksoperaties verbetert, maar ook via de cloud, wat zorgt voor naadloze productondersteuning, updates en zakelijke connectiviteit.

Om de mogelijkheden van Mindsphere te operationaliseren en IT-risico's te verminderen, zullen IBM Global Business Services en Global Technology Services-consultants fungeren als leverancier van de managed services en IoT-oplossingen voor Siemens' MindSphere-klanten.

MindSphere wordt door organisaties gebruikt om real-time sensorgegevens van producten, fabrieken, systemen en machines te verzamelen en te analyseren. Hiermee kunnen gebruikers producten, productiemiddelen en productieprocessen in de hele waardeketen optimaliseren en een real-time digital twin opbouwen. Door Red Hat OpenShift, het toonaangevende Kubernetes-platform, te gebruiken als de voorkeursarchitectuur op locatie, krijgen klanten de flexibiliteit om MindSphere-oplossingen lokaal in een private cloud te draaien, of in toekomstige toepassingen via een hybride, multi-cloud model. Daarnaast maakt het ‘field to enterprise’ inzichten mogelijk. Met dit aanbod stellen Siemens en IBM de klanten in staat om de volledige fysieke controle over hun gegevens te behouden, zodat ze beter kunnen voldoen aan wettelijke vereisten en privacy van gegevens.

De samenwerking met Siemens maakt deel uit van IBM's ecosysteemprogramma om te investeren in het versnellen van de adoptie van hybride cloud en open architecturen in essentiële industrieën, waaronder productie, energie, smart cities, telecommunicatie en financiële dienstverlening. Siemens maakt gebruik van IBM's Cloud Engagement Fund, dat is opgericht als onderdeel van IBM's investering van 1 miljard dollar in zijn ecosysteem.

Partners