16-12-2013

Oracle introduceert Oracle Exadata Database Machine X4

Deel dit bericht

 

Oracle introduceert de Oracle Exadata Database Machine X4, een oplossing voor bedrijfskritische toepassingen, waaronder datawarehouses, realtime OLTP, bedrijfsapplicaties, grootschalige e-commerce en online financiële transacties.

De prestaties van OLTP-workloads zijn volgens Oracle sterk verbeterd door een verviervoudiging van het flashgeheugen. Daarbij is een groter fysiek flashgeheugen gecombineerd met unieke ultra-high-speed flashcompressie. Eén rack Oracle Exadata ondersteunt nu 88 TB aan gebruikersdata in flash. Deze capaciteit is voldoende om het overgrote deel van OLTP-databases volledig in flashgeheugen op te slaan. Willekeurige I/O-snelheden die kritisch zijn voor OLTP-applicaties, zijn met bijna honderd procent verbeterd naar 2,66 miljoen 8K database-reads en 1,96 miljoen writes, zelfs bij volledige flashcompressie, aldus de leverancier.

De datadoorvoer bij een enkel Oracle Exadata-rack is 100 GB/s. De prestaties van datawarehousing verbeteren door nieuwe flash-caching-algoritmen die focussen op tabel- en partitiescan-workloads die normaal zijn voor datawarehouses.  Tabellen die groter zijn dan flash, worden nu automatisch gedeeltelijk gecachet in flash en zowel uit flash als van disk gelezen om de doorvoer te versnellen.

Binnen een Oracle Exadata zijn honderden databases makkelijk te consolideren naar één rack. Om er zeker van te zijn dat een geconsolideerde omgeving consistente en voorspelbare prestaties levert, beschikt Oracle Exadata over de mogelijkheid om aanvragen die van de databaseserver via de netwerkadapters en -switches naar de storage gaan en terug, te prioriteren, aldus de leverancier.

Oracle Exadata maakt gebruik van nieuwe-generatie InfiniBand-netwerkprotocollen. Deze voorkomen dat netwerkintensieve workloads, zoals rapportages, batchverwerking en back-ups, andere responsgevoelige interactieve workloads vertragen. De Oracle Exadata-hardware is volledig uitwisselbaar en te combineren met vorige versies van Oracle Exadata Database Machine. Klanten met bestaande systemen breiden zo hun omgeving uit met de nieuwste systemen. Daarnaast ondersteunt nieuwe Oracle Exadata-software alle voorgaande Oracle Exadata-hardwaresystemen en ook Oracle Database 12c en Oracle Database 11g Release 2.

 

Partners