17-08-2023

Nutanix GPT-in-a-Box oplossing moet adoptie generatieve AI versnellen

Deel dit bericht

Nutanix lanceert Nutanix GPT-in-a-Box, een oplossing voor klanten die willen starten met artificial intelligence en machine learning, terwijl ze de volledige controle houden over hun data. Deze oplossing is een full-stack software-defined AI-ready platform met services voor het configureren van hardware- en software-infrastructuur die geschikt is voor Large Language Models (LLM).

De configuratie loopt via de open source AI- en MLOps-frameworks op het Nutanix Cloud Platform. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig AI-ready infrastructuur aanschaffen om generatieve pre-trained transformers (GPT), waaronder LLM’s aan de edge of in het datacenter, te optimaliseren en uit te voeren.

De GPT-in-a-Box oplossing levert kant-en-klare AI-infrastructuur voor het edge- of core-datacenter. Hierdoor kunnen klanten hun AI- en GPT-modellen direct draaien en optimaliseren, zonder dat zij de controle over hun data verliezen. Daarnaast biedt Nutanix een volledige aanvulling van beveiligings- en dataprotectie-oplossingen die ideaal zijn voor het beschermen van AI-data.

Nutanix GPT-in-a-Box omvat het Nutanix Cloud Infrastructure-platform, met Nutanix Files en Objects Storage-oplossingen, Nutanix AHV-hypervisor en Kubernetes, samen met NVIDIA GPU-acceleratie en Nutanix-services met open source deep learning- en MLOps-frameworks, een inference server en een samengestelde set van large language models, zoals Llama2, Falcon en MPT. De mogelijkheid bestaat voor data scientists en ML-beheerders om deze modellen onmiddellijk te gebruiken met een vrije keuze aan applicaties, verbeterde terminal-UI of CLI. Het platform kan ook worden gebruikt om andere GPT-modellen te draaien en te optimaliseren door gebruik te maken van interne data, gehost op de meegeleverde Nutanix Files- of Objects-services.

De Nutanix GPT-in-a-Box oplossing bouwt voort op de full-stack schaalbaarheid, prestaties, veerkracht en gebruiksgemak waar het Nutanix Cloud Platform om bekend staat. Nutanix’ schaalbare infrastructuur in public cloud-, datacenter- en edge use cases vormt de ideale omgeving om AI-applicaties te draaien en te optimaliseren, terwijl de controle over data behouden blijft. In een recent onderzoek gaf zelfs 78% van de Nutanix-klanten aan dat ze waarschijnlijk hun AI/ML-workloads op het Nutanix Cloud Platform zouden uitvoeren.

Partners