30-03-2023

SUSE benoemt Dirk-Peter van Leeuwen tot CEO

Deel dit bericht

SUSE, aanbieder van open en veilige infrastructuur software-oplossingen voor multicloud omgevingen, kondigt aan dat de Raad van Commissarissen van de Onderneming Dirk-Peter van Leeuwen heeft benoemd tot nieuwe CEO met ingang van 1 mei 2023 om SUSE te leiden.

Dirk-Peter van Leeuwen is een veteraan in de zakelijke software-industrie en heeft bijna twee decennia gewerkt bij Red Hat, een wereldwijde leider in open source-oplossingen. Sinds hij in 2004 bij Red Hat in dienst trad, heeft hij verschillende senior managementfuncties bekleed op het gebied van sales, marketing en operations, meest recentelijk als Senior Vice President en General Manager van Noord-Amerika, en daarvoor van APAC.

Melissa Di Donato, de huidige CEO, heeft besloten terug te treden om aan het volgende hoofdstuk van haar carrière te beginnen. Onder haar leiding werd SUSE in 2021 genoteerd aan de beurs van Frankfurt en werd het een van Europa's meest waardevolle openbare softwarebedrijven. Tijdens haar ambtstermijn heeft SUSE ook de strategische overnames van Rancher en NeuVector afgerond, die het bedrijf sterk positioneren in de snelgroeiende markten van containerbeheer en beveiliging. Onder leiding van Melissa Di Donato heeft SUSE haar inkomsten met meer dan 60% en haar aangepaste EBITDA met meer dan 70% verhoogd.

Aankomend CEO bij SUSE Dirk-Peter van Leeuwen wil de Raad van Commissarissen bedanken voor de mogelijkheid om aan te treden als CEO. "Ik bewonder de organisatie al vele jaren en kijk er nu naar uit om samen met het executive team en de hele organisatie de verschillende kansen die de markt biedt te benutten en onze klanten en partners van dienst te zijn. Ik weet dat de mensen van SUSE tot de beste in de branche behoren en ik ben benieuwd wat we samen kunnen bereiken."

Om de overgang te vergemakkelijken is CFO Andy Myers benoemd tot interim CEO naast zijn rol als CFO. Andy Myers is sinds 2020 de CFO van SUSE en speelde een centrale rol bij de beursgang van het bedrijf. De Raad van Commissarissen heeft het volste vertrouwen in zijn ervaring en band met de SUSE business en het team om het bedrijf op interim basis succesvol te leiden en een ordelijke overgang naar Dirk-Peter van Leeuwen te faciliteren.

Partners