14-02-2023

Uber kiest voor Oracle Cloud Infrastructure

Deel dit bericht

Oracle en Uber Technologies hebben een strategisch cloudpartnership van zeven jaar aangekondigd om Uber te helpen sneller te innoveren, nieuwe producten op de markt te brengen en de winstgevendheid te vergroten.

Uber blijft groeien en nieuwe markten betreden. Het wordt voor het bedrijf dan ook steeds belangrijker om zich te richten op activiteiten waarin het zich onderscheidt en te investeren in strategische initiatieven. Uber migreert enkele van de meest kritieke workloads van het bedrijf naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Zo kan het bedrijf zijn infrastructuur moderniseren en tegelijkertijd de weg naar winstgevendheid versnellen.
 
De nieuwe strategische samenwerking met Uber vormt in combinatie met recente rapporten van analisten een krachtige validatie van de strategie en productvisie van OCI. Klanten willen zowel flexibiliteit als een infrastructuur die de beste prestaties levert tegen de beste prijs, op wereldwijde schaal. Uber kan nu profiteren van deze mogelijkheden die alleen OCI biedt.
 
"Uber breidt uit naar een 'Go anywhere, get anything'-platform, en het bedrijf had een cloudpartner nodig met eveneens een onophoudelijke focus op innovatie", zegt CEO Safra Catz van Oracle. "Deze belangrijke slag voor OCI is de verdere validatie van het momentum en de versnelling die we op de markt zien. Ondernemingen, overheden en start-ups over de hele wereld erkennen het verschil dat Oracle Cloud Infrastructure ze biedt, en zien de prestatie-, beveiligings- en economische voordelen ten opzichte van andere hyperscalers."
 
Naast de OCI-overeenkomst zullen de twee bedrijven ook op andere terreinen gaan samenwerken. Oracle wordt een wereldwijde Uber for Business-klant en kiest Uber als geprefereerde ridesharing-oplossing voor haar werknemers, of dat nu is om te reizen of een restaurant te bezoeken, waar dan ook ter wereld. Via het cloudpartnerschap zullen Uber en Oracle ook gezamenlijk blijven innoveren op het gebied van nieuwe detailhandel- en leveringsoplossingen, inclusief consumentenoplossingen voor last-mile logistiek.


Partners