25-09-2013

Mark Hurd: Oracle in memory is niet te vergelijken met SAP HANA

Deel dit bericht

De verbeterde In-Memory Applications met de nieuwe Oracle Database In-Memory optie voor Oracle Database 12c moet zowel complexe queries als transacties sterk versnellen, zonder dat zaken moet worden herschreven. Dit meldt de leverancier tijdens Oracle OpenWorld 2013 in San Francisco.

Mark Hurd, president van Oracle, zei tijdens een perssessie dat de Oracle in-memory technologie niet te vergelijken is met de SAP HANA in-memory database. “Die moet worden geprogrammeerd, terwijl de Oracle in memory technologie simpel een kwestie is van een schakelaar omzetten en geen codeerwerk vereist.”
  
Met de nieuwe in memory optie van Oracle kunnen klanten kunnen hiermee de database performance verbeteren bij het toepassen van analytics, data warehousing, reporting en online transaction processing (OLTP), aldus de leverancier. De in-memory-optimalisaties van Oracle voorzien in realtime ad hoc analytics van live transactie-data. Iedere applicatie die draait op Oracle Database 12c profiteert automatisch en transparant van de Oracle Database in-memory-optie.

Door: Witold Kepinski

 

 

Partners