24-07-2013

EMC boekt meer omzet en winst dankzij sterke vraag naar storage technologie

Deel dit bericht


EMC, leverancier van storage en informatie oplossingen, maakt de financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2013 bekend. In dit kwartaal behaalde EMC sterke resultaten voor geconsolideerde omzet, nettowinst en Earnings Per Share (EPS).

Daarnaast realiseerde het bedrijf jaar-op-jaar omzetgroei voor de drie verschillende bedrijfsonderdelen. EMC constateert een continue gestage groei voor EMC Information Infrastructure, Pivotal (een gezamelijk bedrijf van VMware en EMC) boekte een omzetgroei van dubbele cijfers, net als VMware waar het groeitempo met dubbele cijfers nog hoger ligt.


VCE en VSPEX
De geconsolideerde omzet in het tweede kwartaal was 5,6 miljard dollar, een stijging van 6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. De GAAP nettowinst voor het tweede kwartaal bedroeg 701 miljoen dollar en de winst per aandeel op basis van GAAP steeg 10 procent jaar-op-jaar naar 0,32 dollar.

Joe Tucci, EMC Chairman and Chief Executive Officer, zegt dat er sprake was van een sterkte vraag naar EMC oplossingen voor onder andere cloud computing, Big Data en trusted IT (RSA,red.).

VCE, een alliantie van EMC en Cisco, zag ook meer vraag naar de converged Vblock systemen. De vraag naar EMC VSPEX reference architecture oplossingen nam toe, daarvan zijn nu wereldwijd 3600 systemen verkocht.

Voor het hele boekjaar 2012 wordt er een omzet van 23,5 miljard dollar verwacht.

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

Financieel

Partners