20-04-2020

HPE maakt twee miljard dollar vrij voor financieringsprogramma's tijdens coronapandemie

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt aan dat HPE Financial Services (HPEFS) meer dan twee miljard dollar aan financiering opzijzet om klanten te helpen met financiële uitdagingen tijdens de COVID-19-crisis. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het beschermen van de cashflow of de liquiditeit. HPE Financial Services introduceert daarnaast initiatieven als het Payment Relief Program. Dankzij dit programma kunnen klanten nieuwe technologie aanschaffen terwijl de financiële druk wordt beperkt in deze onzekere tijden.

De twee miljard dollar aan HPEFS-financiering wordt ingezet om klanten te helpen hun bedrijfscontinuïteit te waarborgen en zich aan te passen aan de huidige omstandigheden, door middel van nieuwe financieringsoplossingen en door de IT-infrastructuur om te zetten naar nieuwe kapitaalbronnen. Dankzij het nieuwe Payment Relief Program hoeven klanten bij de aanschaf van technologie gedurende de eerste acht maanden slechts 1 procent van de contractwaarde te betalen. Daarmee wordt meer dan 90 procent van de betalingen uitgesteld tot 2021. Vanaf 2021 bedraagt elke maandelijkse betaling ongeveer 3,3 procent van de totale contractwaarde. Vanwege de financiële impact van de COVID-19-crisis kan dit initiatief voor veel bedrijven een redder in nood zijn.

“Het is een uitdagende tijd om een bedrijf te leiden. Meer dan ooit spelen IT-leiders en CFO's een centrale rol bij het waarborgen van de financiële gezondheid en continuïteit van een bedrijf”, aldus Irv Rothman, President en CEO van HPE Financial Services. "Bij HPE Financial Services zetten we ons in om bedrijven te helpen bij het afstemmen van hun prioriteiten vanuit een IT-economisch perspectief. We helpen ze aan concrete oplossingen waarmee ze verder kunnen."

Beschermen cashflow
Veel bedrijven hebben dringend behoefte aan het beschermen van hun cashflow en willen kosten uitstellen of besparen. Tegelijkertijd willen ze capaciteits- en leveringsproblemen voorkomen. “Zowel grote als kleine bedrijven hebben tijdens deze crisis hulp nodig, in welke branche dan ook. IDC adviseert organisaties zich te concentreren op twee dringende behoeften: kapitaalbehoud en het gebruik van flexibele betaalopties zoals leasing of As-a-Service. Dit om te voldoen aan capaciteitsvereisten met beperkte financiële impact”, aldus Susan Middleton, IDC Research Director, Flexible Consumption and Financing Strategies for IT-infrastructuur. "Door 2 miljard dollar vrij te maken voor financiering en gebruik te maken van een breed portfolio aan flexibele betaaloplossingen, helpt HPE Financial Services bedrijven de impact van de COVID-19-crisis te beperken."

HPE Financial Services rolt de volgende programma's uit om deze uitdagingen aan te pakken:
Cash genereren uit bestaande assets
HPE Financial Services helpt klanten om waarde uit hun huidige technologie te halen door bestaande aangekochte IT-middelen om te zetten in kapitaal dat gebruikt kan worden om nieuwe, verbeterde technologie aan te schaffen. HPE Financial Services kan ook overtollige, nieuwe technologie terugkopen als een klant deze niet langer nodig heeft. De afgelopen twee jaar heeft HPE Financial Services op deze manier meer dan 642 miljoen dollar teruggebracht naar de budgetten van klanten.

Uitgaven uitstellen of reduceren
Naast het HPEFS Payment Relief Program maakt het team ook een betalingsstructuur mogelijk waarbij een betaling met 90 dagen uitgesteld kan worden. Daarmee geeft HPE meer ruimte aan de mogelijk krappe budgetten van klanten. Deze optie voor uitstel van betalingen is beschikbaar bij de aankoop van nieuwe technologie en geldt alleen voor geselecteerde hardware en software, softwaretoepassingen, services en installatiepakketten.

Afstemmen van betalingen met productie
HPE Financial Services biedt klanten een gefaseerd implementatieprogramma zodat ze nu compute- en storagecapaciteit kunnen aankopen en de flexibiliteit hebben om systemen te configureren, testen en gereedmaken voordat ze betalen. Op deze manier kunnen klanten hun business voortzetten zonder de beperkingen te ervaren die de huidige crisis heeft op de budgetcyclus of implementatietermijnen. Het implementatieschema kan over twaalf maanden worden verspreid.

Verminderen van capaciteitsdruk of leveringsvertragingen
HPE Financial Services biedt gecertificeerde, gebruikte HPE-technologie aan, geschikt voor verschillende situaties. Een volledig portfolio van datacenterapparatuur, zoals componenten, onderdelen, halffabricaten, functie-upgrades of hele systemen, zijn standaard of op maat geconfigureerd beschikbaar om aan het budget of de omstandigheden van de klant te voldoen. Deze technologie voldoet aan de HPE OEM-standaarden en wordt geleverd met een garantie van 30 dagen die geldt voor extra HPE-onderhoud en -ondersteuning.

Mogelijkheden om te huren voor een korte periode
Veel klanten ervaren ook een capaciteitsdruk of leveringsvertragingen. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is dat bedrijven niet altijd meteen klaar zijn voor een thuiswerkopstelling. Ze hebben technologie nodig om personeel op afstand te kunnen laten werken. HPE Financial Services kan helpen door gebruikte HPE-technologie te verhuren voor drie tot twaalf maanden. Nieuwe pc’s kunnen voor twaalf maanden gehuurd worden. Deze technologie is in de fabriek geconfigureerd volgens klantspecificaties, beschikbaar met garantie en komt ook in aanmerking voor HPE Pointnext Services-ondersteuning.

Partners