19-07-2013

Microsoft schrijft 900 miljoen dollar af op Surface tablets

Deel dit bericht


Microsoft heeft een omzet van 19,9 miljard dollar en een winst van ruim 4,5 miljard dollar in het laatse kwartaal van zijn gebroken boekjaar gehaald. De jaaromzet bedroeg 77.85 miljard dollar en de nettowinst 26.76 miljard dollar.

Wel moest het bedrijf over het hele boekjaar 900 miljoen dollar afschrijven door de tegenvallende verkoop zijn Surface tablets waardoor overtollge voorraden zijn onstaan. Ook werd er 733 miljoen vrijgemaakt voor de boetes die aan de EU moeten worden betaald.

Recent nog werd de prijs van de Surface tablet verlaagd om meer kopers te lokken. Microsoft geeft 150 euro korting op zijn Surface RT tablet. De 32 GB Surface RT is in Nederland vanaf 336 euro verkrijgbaar zo meldt de site van Microsoft Nederland.

Windows
De vraag naar het besturingsprogramma Windows 8 had last van de dalende pc-verkoop. De Windows divisie zag de omzet met 6 procent zakken naar 4,4 miljard dollar.

Office 365
De vraag naar Office 365, Outlook.com, Skype, en Xbox LIVE nam toe, zo meldt cfo Amy Hood. Volgens haar zal Microsoft meer omzet maken met cloud services.

Beleggers reageerden teleurgesteld, het aandeel zakte met bijna 5 procent.

Door: Witold Kepinski


Tags:

Financieel

Partners