18-02-2013

CGI partner in Europees onderzoeksproject iCargo

Deel dit bericht


Zakelijke en technologisch dienstverlener CGI is partner geworden van het Europese onderzoeksproject iCargo. Onder de vlag van iCargo werken 29 partners uit de logistieke en IT-sector samen aan innovatieve logistieke software waarmee bedrijven real-time informatie op een gemakkelijke en veilige manier met elkaar kunnen delen. Binnen het project is CGI leidend bij het opstellen van de IT-architectuur en de implementatie hiervan.

Erik Cornelisse, principal consultant Intelligent Transport/Cargo en vanuit CGI betrokken bij iCargo: “Real-time informatie en een intensievere samenwerking tussen bedrijven zorgen voor meer flexibiliteit en efficiëntie in de logistieke keten. Hierdoor kunnen bedrijven kosten besparen en hun ecologische voetafdruk verkleinen. Zo kan een betere samenwerking tussen bedrijven voorkomen dat vrachtwagens (half)leeg de weg opgaan. Daarnaast kunnen bedrijven dankzij real-time informatie inspelen op een plotselinge toename van de vraag uit de markt en op onvoorziene situaties als files en slecht weer.”

Binnen het Europese samenwerkingsverband neemt CGI kennis mee over cloud computing, multi agent software systemen, IT-standaarden en ervaringen vanuit andere onderzoeksprojecten zoals EURIDICE en ECOMove. De combinatie van Intelligent Transport Systems (ITS), Machine-to-Machine (M2M) technologie en Intelligent Cargo concepten, zorgt voor een geïntegreerde benadering van de ondersteuning van logistieke processen.

“Intensievere en real-time uitwisseling van informatie wordt in de toekomst steeds belangrijker. CGI brengt deze visie stap voor stap en in nauwe samenwerking met logistieke partners in de praktijk, zodat het onderdeel wordt van hun operationele processen en de bedrijfsdoelstellingen. De achterliggende technieken dienen onzichtbaar te worden, zodat de focus komt te liggen op de functionaliteiten van IT-oplossingen. Wij ondersteunen bedrijven hierin”, aldus Erik Cornelisse.

  

Partners