28-06-2018

Pega maakt de weg vrij voor blockchain bij onboarding van klanten

Deel dit bericht

Pegasystems heeft de Pega Blockchain Innovation Kit aangekondigd om het gebruik van blockchain aan te tonen binnen de onboarding-applicaties van Pega. De downloadbare kit biedt een proof of concept (POC) template voor banken om te testen hoe Pega Know Your Customer (KYC) en Pega Client Lifecycle Management (CLM) Ethereum blockchain kunnen inzetten voor hun onboardingprocessen.

Van alle mogelijke blockchain use cases in software labs, bieden CLM en KYC de meest pragmatische scenario’s voor bewezen blockchain voordelen, zoals verhoogde beveiliging, samenwerking en kostenbesparingen. Banken spenderen miljarden dollars aan due diligence compliance voor nieuwe en bestaande klanten vanwege voortdurend veranderende KYC-voorschriften die de risico’s moeten beperken. Blockchain kan financiële instellingen helpen deze last te delen en een einde maken aan dubbele handelingen door klanten te screenen in een gedistribueerd register.

Geavanceerde cryptografie
De Pega Blockchain Innovation Kit biedt een veilige manier voor Pega-klanten om hun onboarding software te integreren met Ethereum, een van de leidende blockchaintechnologieën. Klanten kunnen zien hoe Pega Ethereum aanvult met KYC en CLM datasets en daarvoor geverifieerde datablokken terugkrijgt voor hun Pega-gestuurde processen. De Kit wordt geleverd met een voorgedefinieerd Smart Contract, waarin is vastgelegd hoe gebruikers van en naar de blockchain kunnen lezen en schrijven.
In de toekomst kunnen banken samenwerken op het gebied van blockchain dankzij gedeelde toegang tot de meest actuele KYC-records van een klant, terwijl zij elke datawijziging gezamenlijk kunnen verifiëren. Geavanceerde cryptografie, onveranderlijke data en transparantie garanderen banken dat de records veilig, consistent en accuraat zijn, zelfs in een open omgeving die ook door concurrenten wordt gebruikt. Aangesloten instellingen kunnen controleren wie uiteindelijk toegang heeft tot het blockchain-netwerk. Ook kunnen zij bepalen welke instellingen toegang hebben tot de gegevens van klanten.

Slimme contractvormen
Door blockchain en Digital Process Automation (DPA) bij elkaar te brengen kan Pega organisaties helpen de potentie van blockchain optimaal te benutten door de kracht van gedistribueerde registers te combineren met slimme contractvormen. Zo kunnen organisaties op een effectieve manier hun bedrijfssystemen uitbreiden buiten de vaste kaders en binnen het gedistribueerd ecosysteem van de blockchain. Als marktleider in DPA biedt Pega volledige bedrijfsprocessen voor de grootste en meest complexe bedrijven ter wereld op het gebied van financiële dienstverlening, gezondheidszorg, verzekeringen, communicatie, high tech en meer.

Pega CLM en Pega KYC, door analistenbureau Chartis uitgeroepen tot marktleider in CLM en KYC applicaties, voorzien grote, complexe financiële instellingen van voorgedefinieerde best practices uit de sector, wereldwijde dekking van KYC-regelgeving en out-of-the-box functionaliteit voor onboarding en KYC. Pega is de enige leverancier die schaalbare CLM en KYC-applicaties biedt voor zowel institutioneel als voor consumenten met verwante digitale proces automatisering, KYC-regels, processen, case management, AI en robotics. Deze applicaties kunnen binnen drie maanden worden uitgerold bij ´s werelds grootste instellingen ten behoeve van een hogere omzetsnelheid en compliancegarantie.

Pega Blockchain Innovation Kit is voor elke klant van Pega CLM, Pega KYC of Pega Platform te downloaden vanaf Pega Exchange.

Partners