17-03-2022

ABBYY benoemt Scott Opitz tot Chief Technology and Product Officer

Deel dit bericht

Scott Opitz is benoemd tot Chief Technology and Product Officer (CTO en CPO) bij automatiseringsbedrijf ABBYY. Hij is verantwoordelijk voor het bewerkstelligen van een toename van investeringen in onderzoek en ontwikkeling in 2022.

Opitz is onder andere verantwoordelijk voor de strategie, ontwikkeling en uitvoering van de product- en innovatie-inspanningen van het bedrijf in Europa en de VS. Daarnaast zal hij streven naar voortdurende verbetering van het Intelligent Document Processing (IDP) platform Vantage en de process intelligence oplossing Timeline.

ABBYY ontwikkelt al tientallen jaren eigen technologie├źn en haar reeks oplossingen voor intelligent process automation (IPA) heeft voortdurend een leidende positie ingenomen in onafhankelijke beoordelingen van de belangrijkste analistenbureaus. Allen noemden ABBYY als leider op het gebied van IDP en/of process intelligence. Het bedrijf positioneert zich daarmee als de beste leverancier om een aanzienlijk deel van de IPA-markt te veroveren, die zal groeien tot 42,4 miljard dollar in 2025.

Opitz kwam bij ABBYY met de overname van TimelinePI in 2019, waarvan hij medeoprichter, President en CEO was. Als 30-jarige veteraan in de technologie-industrie heeft Opitz een lange geschiedenis van het oprichten en bouwen van baanbrekende softwarebedrijven in de application integration, bedrijfsprocesbeheer en business intelligence-spaces. Opitz is uitvinder van 13 patenten en patentaanvragen met betrekking tot Process Intelligence-technologie├źn.

Partners