15-04-2016

Hortonworks en Pivotal breiden relatie uit

Deel dit bericht

Hortonworks en Pivotal kondigden een uitbreiding aan van hun strategische relatie die is opgebouwd rond het Hortonworks Data Platform en Pivotal HDB. De relatie brengt de expertise en ondersteuning voor databeheer en dataverwerking van Hortonworks samen met de analytics engine van Pivotal voor Apache Hadoop.

De relatie tussen Hortonworks en Pivotal bouwt voort op een eerder aangekondigde samenwerkingsverband en omvat het volgende:
- Pivotal zal standaardiseren op Pivotal HDP die volledig identiek is aan het Hortonworks Dataplatform. Met de introductie van Pivotal HDP krijgen klanten toegang tot de rijke functionaliteit voor datazekerheid, bestuur en uitvoering van HDP. Hortonworks en Pivotal gaan samen de markt op met een upgradeprogramma voor bestaande PHD-klanten om te profiteren van HDP.
- Hortonworks zorgt voor professionele klantondersteuning en implementatiedienstverlening voor Hortonworks HDB, aangedreven door Apache HAWQ. Hortonworks HDB is 100 procent identiek aan Pivotal HDB en zorgt voor native SQL-ondersteuning voor Hadoop. Hortonworks HDB is een extra ondersteuningsabonnement bij HDP en zal in het tweede kwartaal van 2016 beschikbaar zijn.

Open Source
President van Hortonworks Herb Cunitz meent dat klanten door dit uitgebreide partnerschap van de diepgaande expertise van beide bedrijven profiteren bij het leveren van bedrijfsklare open source-software voor grote productieomgevingen voor de meest veeleisende werkbelasting. "Hortonworks en Pivotal zitten op één lijn in hun overtuiging dat de beste manier voor de levering van infrastructuurplatformtechnologie het elimineren van fragmentatie is, volledig uitgevoerd in open source."

ODPi
Volgens senior vice president corporate development and strategy Leo Spiegel bij Pivotal brengt de samenwerking een gedeelde overtuiging in een open source-aanpak tot leven. ”Samen zorgen Pivotal en Hortonworks voor een eensgezinde aanpak via de ODPi Core, die zorgt voor het opheffen van belangrijke barrières voor een bedrijfsbrede toepassing van Hadoop."
Zowel Hortonworks als Pivotal zijn oprichters van de ODPi, een open source consortium dat brancheleiders, bedrijven, dienstverleners en onafhankelijke softwareverkopers samenbrengt voor een versnelling van het open ecosysteem voor oplossingen voor grote datasets met de ODPi Core.

Meer informatie: www.hortonworks.com

Tags:

Hadoop

Company:

Hortonworks

Partners