07-06-2021

Cloudera sluit overname-overeenkomst voor 5,3 miljard dollar

Deel dit bericht

Cloudera heeft aangekondigd dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor een overname door filialen van Clayton, Dubilier & Rice en KKR in een contante transactie ter waarde van ongeveer 5,3 miljard dollar. De transactie zal ertoe leiden dat Cloudera een private onderneming wordt en zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.

De Raad van Bestuur van Cloudera heeft de transactie unaniem goedgekeurd en beveelt aan dat de aandeelhouders van Cloudera de transactie goedkeuren en de fusieovereenkomst goedkeuren. Belanghebbenden verbonden aan Icahn Group, die gezamenlijk ongeveer 18 procent van de uitstaande gewone aandelen Cloudera bezitten, hebben een stemovereenkomst gesloten op grond waarvan zij onder meer zijn overeengekomen om hun gewone aandelen Cloudera ten gunste van de transactie te stemmen.

De transactie levert aanzienlijke waarde op voor de aandeelhouders van Cloudera, die 16,00 dollar in contanten per aandeel zullen ontvangen, wat neerkomt op een premie van 24 procent ten opzichte van de slotkoers op 28 mei 2021 en een premie van 30 procent ten opzichte van de 30-daagse volumegewogen gemiddelde aandelenkoers.

De afronding van de transactie is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de aandeelhouders van Cloudera en de antitrustwetgeving.

Partners