07-11-2019

Microsoft SQL Server 2019 biedt datavirtualisatie

Deel dit bericht

Tijdens de Ignite-conferentie in Orlando heeft Microsoft SQL Server 2019 gepresenteerd. Microsoft positioneert SQL Server 2019 als een Unified data platform, waarop enterprise data in een data lake kunnen worden opgeslagen en met SQL en Spark query's bevraagd.

Deze versie breidt de mogelijkheden van vorige releases uit, zoals de mogelijkheid om op Linux en in containers te draaien en de PolyBase-technologie voor connecteren met big data-opslagsystemen. SQL Server 2019 maakt gebruik van PolyBase v2 voor volledige datavirtualisatie en combineert de Linux/container-compatibiliteit met Kubernetes om de ​​nieuwe technologie Big Data Clusters te ondersteunen.

Big Data Clusters implementeert een op Kubernetes gebaseerde multi-cluster implementatie van SQL Server en combineert deze met Apache Spark, YARN en Hadoop Distributed File System om een ​​enkel platform te leveren dat OLTP, data lakes en machine learning faciliteert. Het kan worden geïmplementeerd op elk Kubernetes-cluster, on-premises en in de cloud, inclusief op de eigen Microsoft Azure Kubernetes Services.

Microsoft wil met SQL Server 2019 ook het ETL-proces vereenvoudigen met de levering van datavirtualisatie. Applicaties en ontwikkelaars kunnen met de T-SQL taal zowel gestructureerde als gestructureerde data vanuit bronnen als Oracle, MongoDB, Azure SQL, Teradata en HDFS benaderen.

Azure Data Studio
Microsoft biedt ook de GUI tool Azure Data Studio, een cross-platform database tool voor data professionals. Azure Data Studio was eerder in preview bekend als SQL Operations Studio, en biedt een moderne editor experience met IntelliSense, code snippets, source control integratie een geïntegreerde terminal. Met Azure Data Studio zijn Big Data Clusters te benaderen door middel van interactieve dashboards, en ook biedt het SQL en Jupyter Notebooks toegang.

Lees hier alle details in de uitgebreide blog van Asad Khan, Partner Director of Program Management, SQL Server and Azure SQL.
Meer informatie: Microsoft

Partners