All Flash of een hybride opslagomgeving, het maakt Tegile Systems niet uit. Zoals het ook niet uitmaakt welke protocollen worden gebruikt. Een opvallend onderscheidend aspect met andere storageleveranciers is wel de vijfvoudige garantie. Op performance, datareductie, beschikbaarheid, kosten en levensduur. Die zijn alle over een periode van vijf jaar optimaal, verzekert het bedrijf.
CEO Rohit Kshetrapal (foto) en Rob Commins (VP Marketing) zien ook dat de laatste jaren de markt wordt overspoeld met aanbieders van systemen met flash geheugen, al dan niet full flash. Hoe maak je dan het verschil? Waarbij Kshetrapal eerst nog de opmerking maakt dat de markt voor storage voor 97 procent wordt beheerst door de 'incumbants': EMC, NetApp, HP, HDS en IBM. De 'andere' aanbieders – veelal start-ups – bekampen elkaar op de drie resterende procent.
Overigens hebben we het dan nog steeds over indrukwekkende getallen. De afgelopen jaren groeide de complete enterprise-storage-markt jaarlijks – aldus IDC – zo'n vier procent. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt wereldwijd een omvang heeft van 37,3 miljard dollar.
Geen dataverlies
Het tweetal gaat in op de vijf aspecten waar Tegile een vijfjarige garantie op geeft. Allereerst de levensduur. Veel mensen zijn bang dat flash geheugen na talloze malen lezen en schrijven steken laat vallen. Dat is namelijk regelmatig het geval. Kshetrapal: “Dat is bij ons niet het geval. Mensen hoeven niet bang te zijn voor dataverlies. Dat bereiken wij enerzijds door betere algoritmes te maken, maar vooral ook door het gebruik van hoogwaardig materiaal. Wij hebben speciale afspraken met de fabrikanten van de eMLC's (Multi Level Cell, element van het geheugen dat meer dan één bit kan dragen) die wij gebruiken. Door die hoge kwaliteit kunnen wij garanderen dat er gedurende minstens vijf jaar geen dataverlies optreedt.”
Performance is een tweede element waarmee zij zich onderscheiden, aldus Commins. “Dat heeft vooral te maken met het feit dat je met onze storage-oplossing alle protocollen kunt afhandelen. Een organisatie gebruikt voor een bepaald deel van zijn data bijvoorbeeld Fibre Channel (database), een ander deel iSCSI en de virtuele applicatie over NSF en CIFS voor file services. De meeste fabrikanten gebruiken dan een gateway voor de vertaalslag, maar daar verlies je tijd mee. En je gebruikt juist flash om tijd te winnen. Wij handelen alle protocollen gelijkwaardig af; en we hebben één beheerconsole; het is één platform. Dat scheelt weer in de beheerkosten.”
Keuze aan de klant
Dataverlies gaat Tegile eveneens tegen door RAID te gebruiken. “RAID 5 , 6 of 10. Het maakt ons niets uit. Het is allemaal mogelijk. De klant bepaalt wat hij wil benutten. Wij willen geen compromissen sluiten. Kwaliteit staat bovenaan”, zegt de CEO.
Met groter wordende disks worden hersteltijden steeds langer bij traditionele RAID-oplossingen. Tegile heeft dit opgelost met “IntelliFlash”, wat veel snellere hersteltijden mogelijk maakt.
Nog meer onderscheid? “Nou”, zegt Kshetrapal, “wij doen aan file en block, net als NetApp; dat doen de andere start-up flash-storage fabrikanten niet.”
En automatisch wordt data online ontdubbeld en gecomprimeerd. Die combinatie van geautomatiseerde deduplicatie en compressie is ongewoon in deze markt. “Als je ontdubbelt, heb je meer ruimte in de cache, waardoor automatisch de performance toeneemt”, licht Commins toe. Bovendien kan Tegile standaard repliceren in een hybride (flash en schrijven) omgeving. Door deze eigenschappen beschouwt Tegile zich als de tweede generatie flash-aanbieder, waar in hun ogen bijvoorbeeld Nimble nog bij de eerste generatie hoort.
Minder energie en ruimte
Vanaf het begin, zo vertelt de directeur, is het Tegile erom te doen geweest om het energieverbruik in datacenters te verminderen, evenals de ruimte die nodig is voor het storage systeem. Tegile is in 2010 opgericht en in 2012 werd het bedrijf officieel gelanceerd. “Wij hadden toen van organisaties gehoord dat het energievraagstuk sterk speelt bij datacenters. Eigenlijk is het onderwerp alleen maar belangrijker geworden.”
Limited distribution model
In Nederland vertegenwoordigt Exclusive Networks Tegile Systems. “Wij werken met een limited distribution model”, zegt de CEO. “We willen een langdurige, goede relatie opbouwen met onze distributeur. Dat lukt niet als je met heel veel partners aan de slag gaat. Wij hebben voor Exclusive Networks gekozen, omdat zij de markt goed kennen, en veel kennis en ervaring op het gebied van storage hebben. Voor ons is het een voordeel om onderdeel te zijn van hun ecosysteem.” Hij voegt er nog aan toe dat NetApp destijds ook is begonnen met het limited distribution model.
Veel experts
Nederland is een belangrijke markt voor Tegile Systems. “Er is hier een cultuur die open staat voor technische vernieuwingen”, zegt Commins. “Bovendien als je kijkt naar de vExperts community van VMware, dan zitten daar opvallend veel Nederlanders en Belgen bij.”
Hoewel Tegile nog maar net de Nederlandse markt heeft betreden, is er al een klant die all flash heeft afgenomen. Hoewel het product van nature horizontaal is, zien zij wel verticale markten waar veel vraag is naar dergelijke systemen. Bovenaan staat de financiële dienstverlening – vooral hedgefunds die veel snelheid verlangen – met de gezondheidszorg als een goede tweede. Overheidsdiensten hebben ook baat bij een storage platform zoals Tegile dat aanbiedt.
Door: Teus Molenaar
7 november (online seminar op 1 middag)Praktische tutorial met Alec Sharp Alec Sharp illustreert de vele manieren waarop conceptmodellen (conceptuele datamodellen) procesverandering en business analyse ondersteunen. En hij behandelt wat elke data-pr...
11 t/m 13 november 2024Praktische driedaagse workshop met internationaal gerenommeerde trainer Lawrence Corr over het modelleren Datawarehouse / BI systemen op basis van dimensioneel modelleren. De workshop wordt ondersteund met vele oefeningen en pr...
18 t/m 20 november 2024Praktische workshop met internationaal gerenommeerde spreker Alec Sharp over het modelleren met Entity-Relationship vanuit business perspectief. De workshop wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en duidelijke, herbruikbare ...
26 en 27 november 2024 Organisaties hebben behoefte aan data science, selfservice BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI. Vaak is het dan ook tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur. Dit tweedaagse seminar geeft antwoo...
De DAMA DMBoK2 beschrijft 11 disciplines van Data Management, waarbij Data Governance centraal staat. De Certified Data Management Professional (CDMP) certificatie biedt een traject voor het inleidende niveau (Associate) tot en met hogere niveaus van...
3 april 2025 (halve dag)Praktische workshop met Alec Sharp [Halve dag] Deze workshop door Alec Sharp introduceert conceptmodellering vanuit een non-technisch perspectief. Alec geeft tips en richtlijnen voor de analist, en verkent datamodellering op c...
10, 11 en 14 april 2025Praktische driedaagse workshop met internationaal gerenommeerde spreker Alec Sharp over herkennen, beschrijven en ontwerpen van business processen. De workshop wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en duidelijke, herbruikba...
15 april 2025 Praktische workshop Datavisualisatie - Dashboards en Data Storytelling. Hoe gaat u van data naar inzicht? En hoe gaat u om met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling en data science? Lex Pierik behandelt de stromingen in ...
Deel dit bericht