24-04-2014

Dell start met Center for Entrepreneurs in Nederland

Deel dit bericht

 

Dell brengt zijn Center for Entrepreneurs naar Nederland. Met het programma Center for Entrepreneurs helpt Dell al start-ups in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland. Nu kunnen ook Nederlandse ondernemers en start-ups deelnemen aan het programma.

Het Center for Entrepreneurs ondersteunt ondernemers en start-ups op een aantal vlakken in hun ontwikkeling, aldus Dell. De belangrijkste componenten in het programma zijn financiering, kennis, technische expertise en toegang tot Dells wereldwijde netwerk. Met de lancering van het Center for Entrepreneurs haalt Dell ook de banden aan met de Nederlandse ondernemersgemeenschap. Het programma bevat onderdelen die specifiek gericht zijn op gevestigde bedrijven en hen de kans bieden om te profiteren van onder meer uitgebreide netwerken en financiering.

"Niet voor niets beschouwt Dell zich als de grootste start-up ter wereld", aldus Simone Versteeg (foto), PR & Corporate Communications Manager van Dell West-Europa, tijdens de aankondiging op de The Next Web-conferentie. "Als geen andere grote corporatie snappen wij de 'drive' van jonge ondernemers en zijn wij bekend met hun uitdagingen. Om start-ups beter te kunnen ondersteunen, hebben wij het Center for Entrepreneurs opgericht. Wij zijn blij dat wij dit nu ook in Nederland kunnen aanbieden. Niet alleen gaan we ondernemers rechtstreeks ondersteunen met expertise, financiering en IT-oplossingen, wij gaan ze ook helpen om hun internationale netwerk uit te breiden en van elkaars ervaringen te profiteren."

Dell heeft zijn Center for Entrepreneurs opgericht met als doel te zorgen dat start-ups met een focus op technologie de markt sneller en succesvoller kunnen benaderen. De drie hoofdpilaren van het programma zijn de Dell Founders Club, het Dell Innovators Credit Fund en de Start-up in Residence-competitie. Bovendien gaat Dell start-ups met een raad van deskundigen ondersteunen, de Dell Advisory Council, en met een eigen Entrepreneur in Residence, Ingrid Vanderveldt. Om alle activiteiten te bundelen, alle geïnteresseerden van actuele informatie te voorzien en een community op te bouwen rond het Center for Entrepreuners heeft Dell de microsite dell.nl/entrepreneurs opgericht.

Dell Founders Club

De Dell Founders Club is een exclusieve groep van Nederlandse ondernemers, die technologie als cruciaal onderdeel van hun business beschouwen en urgent behoefte aan IT hebben om snel te kunnen groeien. Geïnteresseerde organisaties kunnen naar de Center for Entrepreneurs microsite gaan om naar de criteria van de Founders Club te informeren en lid te worden. Leden van de club kunnen onder meer onderling netwerken en deelnemen aan exclusieve evenementen, die ondernemers van overal ter wereld samen brengen. Leden ontvangen bovendien speciale ondersteuning door een team van Dell. Door exclusief toegang te krijgen tot het netwerk en de middelen van een Fortune 50-bedrijf zoals Dell, kunnen ondernemers hun bedrijf sneller klaarstomen voor de markt en effectiever doen groeien. Tot de bedrijven die al beroep hebben gedaan op de mogelijkheden van de Dell Founders Club horen onder meer Bottlenose en StartReady.

"StartReady en Dell werken al geruime tijd internationaal samen op het gebied van Unified Communications", aldus Lucas Wensing, CEO van StartReady. "Nu het Center for Entrepreneurs ook naar Nederland komt, worden we nog beter geholpen met extra toegang tot resources, expertise en oplossingen waarmee we in EMEA sneller naar de markt kunnen. Met deze professionele focus op jonge en innovatieve organisaties draagt Dell proactief bij aan ons gezamenlijke succes en innovaties in de markt."

Start-up in Residence-competitie

Vanaf heden kunnen bedrijven in een vroege fase van hun bestaan zich kandidaat stellen voor een plek op het Dell hoofdkantoor als Start-up in Residence. Voor deze competitie gaat Dell samenwerken met The Next Web, die hun expertise en netwerk van start-ups inbrengen in de samenwerking. De winnaar van de competitie ontvangt een jaar gratis kantoorruimte in het Nederlandse hoofdkantoor van Dell in Amsterdam. Hier staat de start-up onder meer gebruik van een kant en klare IT-infrastructuur met laptops, servers, storage etc. te wachten. Ook voorziet Dell de start-up van advies en begeleiding door mentoren. Bovendien verkrijgt de winnaar toegang tot Dells netwerken en evenementen en kan de Start-up in Residence gebruikmaken van alle faciliteiten. Om mee te doen aan de competitie moeten start-ups een kort businessplan insturen en een video, die uitlegt waarom technologie zo cruciaal is voor hun groei en succes. Meer informatie over de competitie is te vinden op www.dell.nl/entrepreneurs.

"Entrepreneurs zijn de nieuwe rock stars maar dat wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk gaat", legt Boris Veldhuijzen van Zanten uit, Co-founder & CEO van The Next Web. "Om entrepreneurs succesvol te maken, en daarmee de economie te stimuleren, is het belangrijk om ze te helpen. Ik word dus erg enthousiast van het voornemen van Dell om precies dat te gaan doen."

Dell Innovators Credit Fund

Het Dell Innovators Credit Fund is een financieringsprogramma van in totaal 130 miljoen dollar wereldwijd. Het fund voorziet ondernemers van financiering, die hen helpt om kosten te spreiden en zo middelen vrij te maken voor innovatie, de creatie van banen en een kortere time-to-market. Het doel is om ondernemers in een kritische fase van hun bedrijf complete en schaalbare technologieoplossingen in handen te geven. Ondernemers die niet in aanmerking komen voor de Dell Innovators Credit Fund kunnen profiteren van het aanbod voor financiering en leasing door Dell Financial Services (DFS), aldus de Texaanse leverancier.

Dell Center for Entrepreneurs community

De Dell Center for Entrepreneurs microsite biedt ondernemers ook de kans om lid te worden van de officiële Center for Entrepreneurs-community. Leden van de community ontvangen toegang tot Dell’s VIP-voordelen, waaronder exclusieve kortingen, persoonlijke ondersteuning en de kans om te netwerken met andere snel groeiende bedrijven. Bovendien kan iedereen die toetreedt tot de community persoonlijk contact leggen met executives van Dell op evenementen, die regelmatig door Dell worden georganiseerd en op maat zijn gemaakt voor de behoeftes van de ondernemers, aldus Dell.

Dell Center for Entrepreneurs Advisory Council

In het kader van zijn Center for Entrepreneurs bouwt Dell ook een Advisory Council op. Deze raad van deskundigen bestaat uit ervaren ondernemers en specialisten van Dell, die regelmatig samenkomen voor een rechtstreekse dialoog tussen Dell en de Nederlandse ondernemersgemeenschap. De Advisory Council gaat een forum bieden voor activiteiten die jonge ondernemers helpen met het oplossen van actuele uitdagingen en problemen. Bovendien organiseert de Council regelmatig evenementen die kansen bieden om te netwerken en voor educatie, aldus Dell.

 

Tags:

ICT-branche

Partners