12-03-2014

Cloud-gebaseerde data is een grotere bron van zorgen dan on-premise data

Deel dit bericht


74 procent van de security professionals verwachten dat in de cloud opgeslagen data dit jaar een grotere bron van zorgen gaat zijn dan de security van data die on-premise wordt bewaard. Dit blijkt uit onderzoek van PerspecSys.

PerspecSys voerde tijdens de RSA Conferentie 2014 een onderzoek uit waar 130 security professionals aan meededen. De professionals werden gevraagd naar het bedrijfsbeleid en de houding van hun organisatie op het gebied van security. 66 procent van de security professionals geeft aan dat het beveiligen van de cloud moeilijker is dan het beveiligen van on-premise data.

Weinig beveiligingsmaatregelen
Bedrijven blijken opvallend weinig maatregelen te hebben genomen om data in de cloud goed te beschermen. Zo versleutelt 34 procent van de bedrijven data die in de cloud wordt opgeslagen niet. 31 procent van deze bedrijven hebben geen goed beveiligingsbeleid opgesteld voor werknemers die cloudapplicaties gebruiken.

Bedrijven die wel een dergelijk beleid hebben opgesteld melden dat de naleving hiervan lastig kan zijn. Eveneens 31 procent van de security professionals geeft bijvoorbeeld aan dat werknemers binnen zijn bedrijf cloudapplicaties niet mogen openen op mobiele apparaten, maar dat medewerkers zich niet aan deze regel houden.

WH

Partners