10-03-2014

David Cameron hamert op 'Vorsprung durch IT' bij opening CeBIT 2014

Deel dit bericht

 

De Britse premier David Cameron (foto) ziet groeikansen voor Britse en Duitse IT-bedrijven en overheden als ze nauwer samenwerken. Zo worden ze innoverend.

De Britse IT-sector groet al flink door belastingvoordelen, aldus Cameron. Zo zijn de laatste drie jaar veel nieuwe en meer hightech bedrijven actief in Londen (Shoreditch) en andere steden zoals Oxford en Cambridge. Ook worden makkelijker visa verleent aan buitenlandse it-specialisten, Dat leidt tot Vorsprung durch IT, refererend aan de Audi-slogan 'Vorsprung durch Technik'.

Jeugdwerkloosheid

Cameron zei dit tijdens de opening van de CeBIT 2014 beurs in Hannover, waar ook bondskanselier Angela Merkel bij was. Volksgemeenschappen zijn alleen succesvol als ze samen werken aan innovatie. De samenwerking met Duitsland kan zich bijvoorbeeld concentreren op de combinatie van Duitse industriecultuur en Britse kennis van chips en design. Of op het gebied van de nieuwe geneatie 5G mobiele netwerken.

De samenwerking, ook met andere landen, kan zich concentreren op meer breedbandnetwerken, de oprichting van een digitale marktplaats en Internet of Things (IoT) oplossingen. Dat leidt ook tot meer banen en kan de jeugdwerkloosheid bestrijden, aldus Merkel.

Partnerland

Britse IT-bedrijven zijn te bezoeken Partnerland hallen 6 en 9. Daar zijn innovaties te zien zoals Big Data, Smart City en E-Health. Zo toont het Britse security bedrijven Tento Technologies tools op cyberaanvallen af te slaan. Andere bedrijven zijn Peachinc (sms waarschuwingsdiensten), SoDash (social media monitoring tool), Energy Deck (community platform rond energieverbruik) en Viewsy (analyse tool voor gebruik van mobiele data).

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

ICT-branche

Partners