07-01-2014

Nederland ICT stelt Lotte de Bruijn aan als nieuwe directeur

Deel dit bericht


Het bestuur van Nederland ICT heeft Lotte de Bruijn (foto) benoemd tot nieuwe directeur van de brancheorganisatie. Zij start half februari en is de opvolger van Peter van Schelven die de functie tot dat moment op interim-basis vervult.

Lotte de Bruijn is afkomstig van Dell waar zij sinds 2007 diverse functies heeft vervuld, het meest recent als Sales Manager Public. Sinds februari 2012 was zij tevens voorzitter van het Young ICT Professionals Netwerk binnen Nederland ICT.

De Bruijn vervangt Sylvia Roelofs die per 1 september 2013 vertrok. In gesprekken eerder dit jaar tussen bestuur en Roelofs bleek dat een basis ontbrak met het oog op de langere termijn.

Bart Hogendoorn, voorzitter Nederland ICT meldt in een persbericht: "Het bestuur is unaniem blij met de komst van Lotte de Bruijn. Zij werkt al jaren in de sector en kent de markt. Wij kenden haar al als voorzitter van het YIP-netwerk en zij kent daardoor ook Nederland ICT goed." Volgens de voorzitter zullen spectaculaire technologische ontwikkelingen de ICT-sector een ander gezicht geven en een ongekende impact hebben in alle sectoren van economie en maatschappij. Internet-of-things, big data en 3D-printing zijn daarvan voorbeelden. Als digital gateway én als aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters, kan Nederland uitgroeien tot een internationale proeftuin voor nieuwe toepassingen en uitgroeien tot een Silicon Delta. Dat vraagt volgens het bestuur om een nieuwe agenda voor de toekomst. Daar ligt een taak voor de nieuwe directeur. Nederland ICT vertegenwoordigt alle ICT-bedrijven in Nederland. Dat geldt dus ook voor alle nieuwe bedrijven die zullen ontstaan en voor bestaande bedrijven uit andere sectoren die zich op 'nieuwe' ICT gaan richten. Bart Hogendoorn: "Ook daar is werk aan de winkel."

Door: Witold Kepinski 
 

Tags:

ICT-branche

Partners